Samsung’tan Yeni Buzdolabı

Türkiye’deki 70 santim genişliğe sahip buzdolapları tüm pasarın yüzde 50’den fazlasını oluşturuyor. Yeni inşaatlarda da mutfakta 70 – 80 santim buzdolabıgenişliği bırakılması beyaz eşya üreticilerini bu standarda göre üretime zorluyor. Türk kadınının ihtiyaçları konusunda ciddi araştırmalar yaptıklarını belirten Samsung Türkiye Genel Müdürü Sung Yong Hong, “Türk kadını daha çok alan istiyor ama 70 santim sınırı büyümeye engel oluyor. Bizde akıllı birtasarımla buzluk kısmının da buzdolabına eklenmesini sağladık. Böylece çok sık kullanılmayan buzluk yeni akıllı tasarımla buzdolabının kapasitesini artırıyor. Smart Freezer adını verdiğimiz akıllı buzdolabı tasarımı Türk kadının ihtiyacı için özel olarak üretildi” diye konuştu. Sung Yong Hong, yeni ürününkısa sürede çok talep göreceğini belirterek, sadece bu serinin Kayra adını verdikleri modelinden 100 bin adet satmayı hedeflediklerini söyledi. 2012 yılında Türkiye’nin en büyük 3 beyaz eşya markasından biri olmayı amaçladıklarını da kaydeden Sung Yong Hong, “Şu anda Türkiye’de yüzde 6 pazar payımız var. Yüzde 10’un üzerinde pazar payı hedefliyoruz” diye konuştu.

30 MİLYON $ YATIRIM 

Türk kadınları ile yapılan araştırma verilerine göre tamamen Türkiye’ye özel üretilen ve 30 milyon dolarlık yatırımlahayata geçirilen Smart Freezer’ın buzluk bölümü tek düğmeyle buzdolabı bölümüne eklenebiliyor. 16 konsept arasından seçilen Smart Freezer için yeni üretim bandı kurduğunu belirten Samsung Beyaz Pazarlama MüdürüÖzlem Koçdar, “Bağlantı yerlerinden, raflar için kullanılan camlara, çerçeveler için kullanılan materyallerden, sebzeliklerin tasarımına kadar her şey yeniden tasarlandı. Bir ay önce satışa sunulan ürünün modeline göre fiyatı1.650 ile 2.650 TL arasında değişiyor” dedi.

“NE ÜRETECEĞİMİZİ KONUŞUYORUZ”
Hong, şirketin Türkiye’ye ciddi olarak yatırım yapmayı planladığını söyledi ve şöyle devam etti: “Düşünme aşamasını geçtik. Türkiye, Samsung’un en önemli pazarlarından biri. Bir yıl içinde yatırım planımız hayata geçer. Türkiye’ye ne getireceğimizi, ne üreteceğimizi konuşuyoruz. Genel merkez de Türkiye’ye hangi ürün grubuna yatırım yapılacağınıkonuşuyor”

AKILLI ROBOT EVİ TEMİZLİYOR
Akıllı navigasyon sistemi ile evin haritasını çıkarıp temizlik yapan Samsung Navi- Bot, temizlediği yeri hafızasına alıyor. NaviBot bir evin haritasını çıkardıktan sonra her şeyi hatırlıyor, objelerin ve şarj yuvasının yerini de öğreniyor.