Açık ve Havadar Bir Oturma Odası İçin Fikirler

Taze, havadar bir oturma odası herkesin istediği bir şey, özellikle de bahar geldiğinde. Fakat doğru yolu bulmak her zaman kolay olmuyor. Ayrıntılar önemlidir. Bununla birlikte, her zaman birkaç akıllı ipucu ile oturma odasını daha aydınlık ve daha ferah yapabilirsiniz. Daha aydınlık oturma odası ve daha ferah salonlar için bir kaç öneriyi derledik.

Oturma Odasında Renk Uyumu
Oturma Odasında Renk Uyumu
Salonunuzun her köşesinde doğru renkleri koordine etmek önemlidir. Bahar tazeliği, güneş, deniz, gökyüzü ve harika açık havada kalan hafif, havadar pastel tonlarıyla ilgilidir.

Deniz teması, beyaz bir zemin üzerine soluk mavi ve sarıların akıllıca kullanılması yoluyla bunu başarmanın mükemmel bir yoludur. Ve bu her zaman şık ve çağdaş bir görünümdür.

Pencere ve Kapılar
Pencere ve Kapılar
Doğal güneş ışığı, taze ve neşeli bir ortamın vazgeçilmez bir parçasıdır, bu nedenle her kaynaktan en iyi şekilde yararlanın. O ağır kış perdelerden kurtulmayı ve bunları modern ahşap panjurlarla değiştirmeyi düşünün. Hafif bir ahşap kaplamayla eşleşen iç kapılar seçerek görünümü tamamlayın. Alternatif olarak, tam veya kısmen sırlanmış kapılar odanın daha hafif ve ferah olmasını sağlar.

Zemin
Oturma Odası Parke
Beyaz bir zemin, odayı hafif ve havadar hissettirmek için başarısız olamaz; eğer döşenmiş bir bitiş için gidiyorsanız, seçmek için daha iyi bir renk yoktur. Halılarınız varsa, özellikle etrafında çocuklar ve evcil hayvanlar varsa, iki kat fazla ışık hissedeceksiniz, ancak her zaman iyi bir halı şampuanının ailenizin atabileceği her şeyi halledebileceğini unutmayın!

Açık ahşap laminat parke, oturma odanıza temiz ve taze bir his katabilir ve temiz tutulması kolaydır.

Halı kullanıyorsanız, ağır veya karmaşık bir desene sahip bir şeyden kaçının. Pastel tonlarda örgülü kilimler her zaman iyi bir seçimdir.

Duvar
Duvar
Hafif pastel renkler mükemmel bahar duygusu sağlar ve odadaki diğer renklerle iyi uyum sağlar. Duvar kağıdı kullanıyorsanız, bazı büyük parlak desenleri olan nötr, açık renkli bir temel renk kullanın.

Oturma Odası Mobilya Seçimi
Mobilya
Mobilitelerinizde hafif kumaşlar kullanın – soluk kot, o doğal kıyı görünümünü üretir ve saf pamuk ve keten her zaman iyi seçeneklerdir.

Rahat, gayri resmi bir his için asla çok fazla yastığa sahip olamazsınız ve bunların eklediği yararlar, her mevsim için her zaman ekstra kapaklara sahip olabilmenizdir. Ya da belki de her ruh halin!

salon tasarımı