Oturma Odası Fikirleri


Oturma odası, bir ev sahibinin gerçekten yatırım yapması gereken odalardan biridir. Hem ailesi hem de konukları rahatlamak için rahat ve konforlu bir yerdir. Birçok amaçla hizmet eder; bunların bazıları; TV izlemek, yemek yemek, uyumak, okumak, sosyalleşmek. Diğerleri arasında. Bu nedenlerle, size en uygun salon odası fikirlerini seçerken ev yaşam biçiminizi dikkate almak hayati önem taşır. İşte Bassett’in en iyi salon odası fikirleri :

Aydınlatma
Herhangi bir oturma odasının en önemli faktörlerinden biri ışıklandırmadır. Bir oda aydınlatmasını çeşitli şekillerde etkileyebilir, bu nedenle oturma odanın için doğru aydınlatmayı ayarlamak önemlidir. Güneş’ten doğal aydınlatma var, odanın tavanında standart ışıklar var, masa lambaları ve hatta zemin lambaları var. Oturma odasının aydınlatmasını, odanın dekorunu iltifat edecek şekilde ayarlamalısınız.
Stil
Oturma odasını aydınlatan ve canlandıran bir stilde gitmelisin. Her ev farklı şekilde inşa edilmiş, bu da her evin kendine göre çalışacak özel bir stile sahip olduğu anlamına geliyor. Örneğin, oturma odasında şık bir simetri, güçlü bir Feng Shui vibe yaratacaktır. Bu stili sadece çerçeveler, masa ve sandalyeler gibi oturma odası mobilyaları ve parçalarının bir kısmında dolaşarak çıkarabilirsiniz. Oturma odasında mobilya tasarımı, odanın içinde doğru ambiyans yaratma konusunda da önemlidir. Seçtiğiniz mobilyalar da oturma odanızda renkleri yansıtmalıdır.

Duvar Sanatı
Salonunuza duvar sanatı ekleyerek sohbet etmeniz için misafirlerinize bir şeyler vermelisiniz. Örneğin, birçoğu arasında en sevdiğiniz müzik aletlerini, müzik kayıtlarını, haritaları ve heykellerini reklam verebilirsiniz.

Zemin
Salonunuzun genel stiline ve rengine uyacak bazı harika kilimler seçmelisiniz. Oda rengini tamamlayan kilim seçin. İstenilen bir görünüm oluşturmak için birbirinin üstüne 2 veya daha fazla kilim katlayabilirsiniz.

Renk
Sıcak renkler genellikle bir oturma odasına en uygun olanıdır; Altın, kırmızı, sarı ve turuncu. Bununla birlikte, birçok kişi normalde doymuş renklerden çekinirler, belki de bu renkler kişiliği açısından çarpıcı bir açıklama yaratma eğilimindedir. Öyle ki, bu tür renklerle boyanmış oturma odası duvarlarını istemiyorsanız, buna vurgu yapmayı seçebilirsiniz.