Hangi Odayı Hangi Renge Boyamalı

Dekoratif Genç Kız Odası Renkli 2
Ev dekorasyonunda rengin önemi büyüktür. Her rengin insan üzerindeki etkisi ise birbirinden farklıdır. Yatak odası hangi renge boyanmalı?, oturma odası hangi renge boyanmalı, yatak odası ne renk olmalı, oturma odası ne renk olmalı, çocuk odası ne renk olmalı gibi soruların cevabı için haberimizin devamını okumalısınız.

Evinizde tercih ettiğiniz renkler ruh haliniz üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Renklerin psikolojimize etkilerini göz önünde bulundurursak hangi odayı hangi renge boyamalıyız?

Sarı
Oturma odası/mutfak

Sarı, mutluluğun rengidir. Ruh halinizi yükseltir ve enerji verir. Oturma odası veya mutfak için oldukça uygundur. Çocuk odalarında ise tercih edilmemelidir. Gözün fark etmesi zor bir renk olduğundan bebeğinizin veya çocuğunuzun dikkatini dağıtabilir.

Yeşil
Yatak odası

Yeşil, düşündüğünüzden daha seksi bir renktir. Yatak odanızda kullandığınızda cinsel hayatınızı da etkilediğini göreceksiniz. Aynı zamanda huzur da verir. Ancak mavi gibi enerji gerektiren işlerin yapıldığı odalarda kullanılmamalıdır. Spor yaptığınız odada veya çalışma odasında tercih edilmemelidir.

Kırmızı
Çalışma odaları

Kırmızı, başarı ve üretkenliğin rengidir. Özellikle çalışma odalarında tercih edebilirsiniz. Yatak odasında kırmızı kullanmak ise pek önerilmemektedir. Yatak odasında kırmızı renk rahat bir uyku uyumanıza ket vurabilir.

Mavi
Yatak odası/banyo

Mavi, dinlenmenin ve huzurun rengidir. Sakinleştirici etkisi vardır ve gevşemenizi sağlar. Yatak odası ve banyoda maviyi kullanabilirsiniz. Ofiste mavi renk oldukça yanlıştır. Enerjinizi düşürür ve çalışmanıza engel olabilir.

Mor
Oyun odası/mutfak

Mor, yaratıcılığın rengidir. Oyun odasında, mutfakta veya el işi yaptığınız odada moru kullanabilirsiniz. Çocukların oynadığı alanlarda uygun olmasına karşı uyuduğu oda için tercih edilmemelidir. Uyku düzenini etkileyebilir.

Turuncu
Spor odası

Turuncu, enerji ve heyecanın rengidir. Enerji seviyenizi yükseltir ve sizi harekete geçirici etkisi vardır. Evinizde spor yaptığınız köşede turuncu rengi tercih edebilirsiniz. Dinlenmek için girdiğiniz odalarda veya evin köşelerinde turuncuyu tercih etmeyin.