Filli Boya’dan Yeni Bir Dönemin Konsepti: QATSİ

Türkiye’de, kurulduğu yıldan bu yana rengin hayata dokunan her evresine öncülük eden Filli Boya, moda ve stil dünyasının önemli ismi Ümit Ünal ile birlikte yaşam alanlarının temel unsuru olan renk kavramını yeniden yorumladı. Bu yorumlamanın 6 konseptinden biri olan Qatsi, “hayat” temasıyla yeni bir döneme dikkat çekiyor.

Filli Boya Coloration başlığı altındaki “Ümit Ünal İkibinonüç/İkibinondört Renk Eğilimleri”nin 6 konseptinden biri olan Qatsi, yaşanmışlıklardan beslenen bir anlatım sergileyerek, yaşanacak olana dair bir yolculuğun öyküsüne çağrışım yapıyor.

Hopi Kızılderililerinin dilinde “Hayat” kelimesinin karşılığı olan Qatsi, inanılmaz bir kurgu ve hızla değişim içinde olan hayatlara dair başka bir anlatım sergiliyor. Qatsi aslında bir devinim ve döngü anlatımıdır. Durmaksızın içinde yaşadığımız, bazen teslim olduğumuz, bazen karşı durmaya çalıştığımız değişim sürekliliği. Ve sonuç; yeni bir dil ve anlatım. Bu konseptin tüm renkleri tamamen hayattan.

Qatsi Renklerinin Kullanım Alanları
Qatsi yaklaşımıyla tasarlanan mekanlar renklerini hayattan, onun çelişkilerinden alırlar. Kontrastlar belirgindir Qatsi’de, dolayısıyla stüdyolar, salonlar ve loft meanları, tasarımın iyice vurgulanması istenen mekanlar, ara bölümlerden çok ana bölümler, showroom ve geniş mağaza mekanlarıyla birlikte galeriler Qatsi’nin getirilerinden en çok faydalanacak yerler olacaktır.

Derin kızıl ve acı kahve tonları kuzeye bakan mekanlara sıcaklık katarken, sedefin parlaklığı, taş rengi, kuğu beyazı ve ekru tonlar güneye bakan mekanları serinletir ve dinginleştirir.

Qatsi Konseptinde Bir Yaşam Alanında Kullanılacak Ürünler
Son teknolojiyi ve onun ürünlerini, çok bildik, tanıdık oluşlarıyla içimizi ısıtan nesneler ve duygularla bir arada yaşatabilecek olmaktır bizim için Qatsi. Bu sebeple Qatsi’de kullanılacak ürünler nükteci bir şekilde geçmiş dönemlerden alıntı yapıyor. Qatsi’de önemli olan geçmişle geleceğin sentezini yakalayabilmektir. Modern ile rustik tarihi nazik bir şekilde bir araya getiren heykeller, biblolar kişiyi zamansız mekanlarda yolculuğa çıkarabiliyor.

Qatsi Renklerinin İnsan Ruhuna Yansımaları
Yaşamın dengesini sorgulayan başka bir entelektüel yaklaşımı var Qatsi insanının. Daha derin tonları seven. Koyulukları olan, sanata ve felsefeye tutkun! Yaşamın özüne dair buluntuları var, ayrımsadıkları güçlü. Dinlemesini sevdiklerimizden. Doğadaki yansımaları, yaşamın insan portrelerini, insan öykülerini irdeleyendir Qatsi kişisi. Doğada ki kızıl tonları en favorileri.

Türkiye’de ve Dünya’da Qatsi Ünlüleri
Halit Ergenç, Ayça Bingöl, Selma Ergeç, Serra Yılmaz, Issey Miyake, Charlotte Gainsburg, Jake Gyllenhaal, Coco Rossie.

“Geçmişimin bir parçasıyım, ama geleceğe bakıyorum” (Issey Miyake)
Filli Boya Coloration İkibinonüç/İkibinondört Renk Eğilimleri kataloğundaki renkler, Filli Boya Color Express bayilerinden de kolaylıkla temin edebiliyor.