Duvar Kağıdındaki Lekeler Nasıl Çıkar?

Evlerde uygulanıp uygulanmamasına karar verme aşaması bile uzun süren, duvar kağıdı uygulaması kararı çıktıktan sonra da duvar kağıdı temiz bir şekilde uygulaması sorun olmuştur. Aslında duvar kağıdı uygulaması ve bakımı kolaydır. Uygun malzemeyle doğru bir şekilde duvar kağıdını yapıştırmak gerekiyor sadece. Suya dayanıklı, boyanabilen, vinil gibi bir çok duvar kağıdı türü vardır.

Duvar kağıdı uyguladıktan hemen sonra gerek yanlış yapılan uygulamalardan dolayı gerekse istenmeyen durumlardan dolayı duvar kağıdı tutkalı izleri kalabiliyor. Uzun süreli kullanımdan dolayı el izleri duvar kağıtlarında leke bırakabiliyor. Bir de çocuklu bir aile iseniz leke miktarı artabilir.

Duvar kağıdındaki el izi, kalem izi gibi hafif lekeler nasıl çıkar?
Kolay, ılık suya bir miktar arap sabunu karıştırmalısınız, daha sonra temiz bir bez yardımı ile fazla bastırıp ovalamadan temizleyebilirsiniz. Duvar kağıdı temizliğinde bulaşık deterjanı da kullanabilirsiniz ama kullanacağınız bezi fazla ıslatmamaya dikkat etmelisiniz aksi takdirde duvar kağıdını zedeleyebilirsiniz.

Duvar kağıdındaki yağ lekesi nasıl çıkar?
Duvar kağıdındaki yağ lekesini temizlemek için talk pudrayı bir süngere dökerek lekeli bölgeyi ovalamalısınız. Bu işlemi yaparken duvar kağıdını zedelememeye dikkat edin, bir 10 – 15 dakika sonra duvardaki pudrayı bir bez ile temizleyin.

Duvar kağıdındaki zor lekeleri nasıl temizlerim?
Duvar kağıdında oluşan el izi gibi lekelerin ötesinde temizlenmesinin daha zor olduğunu düşündüğünüz lekeler için;
bir su bardağı köpüklü amonyak, bir su bardağı sirke ve bir su bardağı bordaxı 4 litre ılık su ile karıştırın, suyun ılık olmasına dikkat edin. Duvar kağıdını bu karışım ile sildikten sonra kurulamayı da ihmal etmeyin.