Aydınlık Evler İçin Bunlara Dikkat Edin

Aydınlık Evler İçin Bunlara Dikkat Edin

İskandinav Salon Takımları

Ferah ve aydınlık bir ev çoğumuzun vazgeçilmez tercihi. Bu hafta evlerimizi nasıl daha ferah ve aydınlık hale getirebiliriz sorusuna cevap arayalım istedim. Yeni evimizin dekorasyonuna başlarken ya da mevcut oturduğumuz evde tadilatlar yaparken bu konuda dikkat etmemiz gereken belli başlı noktaları sıraladım.
1 Duvarlarınızda yumuşak bir renk paleti kullanın. Pastel tonlar her zaman ferahlık etkisi sağlar. Sakinleştirici bir etki için beyaza yer verebilirsiniz.
2 Günışığını olabildiğince kullanın. Mobilyalarınızı yerleştirirken gün ışığına engel olacak düzenlemelerden kaçının.
3 Dikey çizgiler sizi uzun göstereceği gibi evinizin de tavanını yüksek gösterecektir. Perdelerinizde ve mobilya detaylarınızda dikey çizigili parlak renkli detaylar seçebilirsiniz.
4 Açık renk doğal ahşap ve pastel tonlamalar aydınlık ev isteyenler için doğru seçimlerdir, özellikle evleri küçük olanlar için.
5 Minimal döşenmiş, düzenli evler her zaman ruhunuzu aydınlatır. Amacınız ferah bir ev yaratmak ise gereksiz aksesuarlarınızı kaldırın.
6 Doğadan ilham alın. Evlerinize bitkilerin yeşil rengi huzuru, denizin mavisi ise tazeliği getirecektir.
7 Son olarak yeni bir eve taşınacaksanız yüksek tavanlar ve geniş pencereler sizin için önemli kriterler olsun.

Son yıllarda tasarımcı ve üreticiler, ürünlerini çok fonksiyonlu kullanmak için teknolojinin sınırlarını zorluyor. ‘Hidden pools’ yani ‘gizli havuz’ da buna çarpıcı bir örnek.
Gizli havuz yerden tasarruf etmeyi hedefleyen bir tasarım. Büyük bir bahçeye sahip değilseniz bu tasarım tam da size göre olabilir. Çocuklarınız ya da siz bu havuzun üzerinde istediğiniz her türlü aktiviteyi yapabilir sonrasında ise bir düğmeyle havuzunuzu hazır edebilirsiniz. Gizli havuz 2 metre derinliğe inebilecek şekilde tasarlanmış. İster yüzme havuzu, isterseniz de süs havuzu olarak kullanılabiliyor.
Özellikle çocuklu ailelerin endişesi olan açık havuzlar yerine bu istenildiğinde açılan gizli havuz düzeneği ile güven problemini de aşmış oluyorsunuz. ‘Hidden Water Pools’ şirketinin sahibi David Stone bu havuzların pahalı göründüğünü ancak hem elektrik ve kimyasal, hem de yer kullanımı olarak rakiplerine göre daha avantajlı ve güvenli olduğunu savunuyor.

David Copperfield gibi dünyaca ünlü bir sihirbaz turizm işine girerse sonuç gerçekten şaşırtıcı oluyor. Onbir Bahama Adası’ndan oluşan ve 2006 yılnda illüzyonist Copperfield tarafından satın alınan Musha Cay artık ‘The Islands of Copperfield Bay’ olarak biliniyor. 35 milyon dolar harcanarak yenilenen ve toplam 40 farklı plajın bulunduğu adalar Copperfield’in illüzyonist ellerinde bir macera parkuruna dönüştürülmüş.
Copperfield Adaları, 5 evde toplam 24 misafiri ağırlıyor. Copperfield’in dünyaca ses getiren illüzyon gösterilerine imza atan kreatif ekip, misafirlerin eşsiz maceralar yaşamalarına katkıda bulunuyor. Tıpkı bir film çevirir gibi, misafirlerin bu deneyimlerin bir parçası olması sağlanıyor. Bu maceraların birinde korsanların eşliğinde adadaki hazineyi arıyor, bir diğerinde ise devasa maymun heykelinin içindeki tünelden geçerek mağaralara ulaşıyor ve bir bilinmezliğe yol alabiliyorsunuz.
Yeme-içme alanları bulunan adalarda açık hava sineması var. Ayrıca su sporlarına dair ekipmanlar misafirlerin hizmetinde, ayrıca bir katamaran hazır bekliyor.

Milliyet/Bahar Aykaç