Küçük Odalar İçin Dekorasyon Fikirleri

Eğer eviniz ve odalarınız küçükse canınızı fazla sıkmayın…
Büyük odalı evler herkes hayal eder. Eğer eviniz ve odalarınız küçükse canınızı fazla sıkmayın. Odanızı dekore ederken yapacağınız bazı hilelerle olduğundan daha büyük gösterebilirsiniz.

Öncelikle odanızın şekline ve büyüklüğüne uygun pratik ve portatif eşyaları seçmelisiniz. Gereğinden fazla ve büyük eşyalarla odanızı hıncahınç doldurmanıza gerek yok. Seçtiğiniz eşyalarla odanızın içinde rahat hareket edebilecek durumda olmanıza dikkat edin.

Odanızda kullanacağınız aynalar mekana derinlik katacağından küçük ve dar alanlar için oldukça ideal bir tercih olacaktır. Aynanız ne kadar büyük olursa katacağı derinlikte o kadar fazla olacaktır. Tercihlerinizde bu pratik bilgiyi göz önünde tutun. Odanıza alacağınız eşya aksesuarlarda açık renk ve cam objelere ağırlık verin. Koyu renk ve ahşap mobilya odanızı daraltır ve içinizi sıkan bir hal alır.

Odanıza ne kadar çok ışık girerse o kadar çok sizin lehinize olacaktır. Ayrıca kalın ve koyu renk perdelerden mümkün olduğunca kaçınmalısınız. İçeriyi aydınlık gösterecek açık ve ince kumaşlı perdeleri seçmenizi öneririz. Odanızın aydınlatması önemli bir konudur. Çünkü dar alanlarda ışığın duvara yansıması gerekir.

Tavandan aydınlatmanın doğru bir tercih olabileceği gibi yerden aydınlatmayıda önerebiliriz. Örneğin ayaklı amba ve abajur gibi. Bu tarz aydınlatmalar odanıza ayrı bir hava katan aksesuarlarda olacaktır.

Duvarlarda kullanacağınız renk asla uçuk renkler olmamalı. Açık renkler her zaman odanızı aydınlık ve geniş gösteriri. Ayrıca önemli bir detayda tavan rengi mutlaka beyaza boyanması gerekmektedir. Kullanacağınız mobilya açık renkte olmasında fayda var. Sandalyelerin ince ve uzun bacaklı olanlarını alırsanız odanız daha ferah bir havada olacaktır.