5 Adımda Gardırop Düzenleme Tüyoları

Neredeyse her kadın gardrobunun başına geçip “giyecek hiçbir şeyim yok” diye yakınır. Ancak, muhtemelen bu yakınmalar giyecek kıyafetleriniz olmadığından değil, bir gardrop düzeniniz olmadığından ortaya çıkıyor.

Eski kıyafetleriniz, bedeni olmayan kıyafetleriniz, yazlıklar, kışlıklar… Liste uzayıp gittikçe gardroptaki kargaşa da giderek artıyor.

Kullanışlı bir gardrop seçimi ve düzenli bir gardropla ‘giyecek hiçbir şeyim yok’ sorunsalı kolaylıkla çözülebilir.

organized-walk-in-closet-495x390

Temizlik
Öncelikle işe gardrobunuzu tamamen boşaltıp, içini temizlemekle başlayın. Uzun zamandır giymediğiniz, elinize bile almadığınız kıyafetlerinizle artık vedalaşabilirsiz. Bütün sezon karmaşasını ancak tüm dolabı boşaltarak ve eskilere veda ederek çözüm bulabilirsiniz.

Gruplara ayırma
Dolabınızı açtığınızda ne, nerede diye sorun yaşamamak için kıyafetlerinizi türüne göre; jeanler, t-shirtler şeklinde ya da renklerine göre ayırın. Çok giydiğiniz, giymeyi sevdiğiniz kıyafetlerinizi ön plana almayı unutmayın.

Askılar
Düzenli bir gardrobun en temel taşı askılardır. Askılarınızın boylarının küçük olması hem çok kıyafeti muhafaza etmenizi hem de gardrobunuzda daha az yer kaplamasını sağlayacaktır.

Ayakkabılar
Botlar, çizmeler ve ayakkabılar… Hepsini boylarına göre ayırın. Gardrobunuzda ayakkabılarınız için geniş bir bölmeniz yoksa ayakkabılarınızın kutularını atmadan, kutularıyla birlikte saklayın.

Aksesuarlar
Aksesuarlar kıyafetlerin olmazsa olmazları ancak en sık da kaybedilen ve istenildiğinde ulaşılamayanlar arasında yer alıyor. Şık kombinlerinizin aksesuarsız eksik kalmasını istemiyorsanız, her birini küçük kutulara koyarak, gardrobunuzun en kolay ulaşılacağı ve göz önünde olan raflarından birine yerleştirin.

düzenli gardırop nasıl olmalı gardırobunuzu düzenlemenin püf noktaları gardırop gardırop düzenleme sanatı
BURAYA REKLAM GELECEK