Bu Yılın Dekorasyon Trendleri

Bu Yılın Dekorasyon Trendleri

Mustard-yellow-seating-in-a-living-room

Dekorasyonda 2014 trendleri, geçtiğimiz birkaç yılın trendlerinden farklı değil. Doğallık ve sürdürülebilirlik ana ekseni oluşturuyor

Renk

Renkler konusunda cesur davranma trendi 2014’te de devam ediyor. Başka renklerle kolayca kombine edilebilecek parlak renkler öne çıkıyor. Pembenin her tonuyla bu yıla damgasını vuracağı söylense de daha geniş bir kullanım alanı ve çok farklı versiyonları (geçtiğimiz yıl çok kullanılan sıcak safran sarısı ve soğuk neon sarısı gibi) olan sarının yerini kaptıracağını sanmıyorum.

Desenler

Son yıllarda önem kazanan geometrik formlar, çizgiler, gelecek yılla birlikte yumuşayarak yerini organik formlara ve hatta çiçekli desenlere bırakıyor.

çiçek-desenli-doğtaş-salon-takımı

Yine, yeniden ekose

Bu kış ekose battaniyeden duvar kağıdına, halıdan porselen tabaklara kadar her yerde karşımıza çıkacak. Sıcak bir etki için mutfakta bir duvarı kırmızı ekose duvar kağıdıyla kaplayabilirsiniz.

ekose

Doğunun ayak sesleri

Son yıllarda iyice artan etnik desenlere ilgi bu yıl kendisini daha da gösterecek. Artık Hint işi ahşap objeler yerini ipek ikat yastıklara bırakacak. Siyah ve beyazın grafik etkisi
Daima bir klasik olan siyah-beyaz uyumu, bu kez grafik desenlerde kendini gösteriyor. Tüm zamanların en kontrast ikilisi, göz alıcı desenlerle evinize konuk olacak!

Pastel tonlar

Beyaz eşyadan elektrik düğmelerine kadar her şey şeker kazanına düşmüş gibi! Pastel tonlarındaki rengarenk aksesuvar ve eşyaların dayanılmaz cazibesine kapılacaksınız.

pastel tonlar

Pembenin önlenemez yükselişi

Modern evlere pop etkisi kazandıracak pembenin hemen tüm tonları, evlere baharı getirecek. Pembeyi mutlaka genç odası ya da pop-retro etkisindeki bir evde kullanmak zorunda değilsiniz. Evinize uyacak tondaki pembeyi bulup evinize adapte etmekte hiç zorlanmayacaksınız.

pembe-dekorasyon-

Kuş tüyleri her yerde

Melekleri çağrıştıran kuş tüyleri, evinde görkemli ama bir o kadar da sade ve masum bir tarz yaratmak isteyenlerin imdadına koşuyor. Tüy kadar hafif lamba, çerçeve ve duvar süsleri evinize, çabasız bir şıklık ve zahmetsiz bir gösteriş sağlayacak.

dekorasyonda kuş tüyü

Püsküllü bela!

İlk duyduğumda beni biraz ürküten püsküller, yaratıcı tasarımların önünü açıyor. Halı ve yastıkların kenarlarında ve abajur şapkalarında karşımıza çıkan püsküller bir çılgınlık halini alacak gibi görünüyor.