Mermer Banyo Modelleri 2012

Mermerin modasının geçtiğini düşünenler dar bir pencereden bakıyor olabilirler. Mermer Antik Yunan döneminde de, Roma İmparatorluğu zamanında da vardı. Mermerin artık klasikleşmiş, kullanıldığı mekana seçkin ve şık bir hava katan, doğal malzemelerden biri olduğunu kabul etmeliyiz. Buradaki mermer banyo modelleri de bunu ispatlar nitelikte.

Banyoda mermer kullanmak isterseniz bunu pek çok şekilde yapabilirsiniz. Mermer lavabo tezgahı, mermer duvar döşemesi, mermer yer kaplamaları seçenekleriniz arasında. Dilerseniz hepsini birden kullanabilir ya da mermeri banyonun belli bir bölümüne döşetebilirsiniz.

Genellikle beyaz ve gri renkte olan mermerde başka pek çok renk seçeneği bulunmaktadır. Koyu renk mermer modern banyo tasarımlarında sıklıkla tercih edilmektedir. Seçenekler arasında pembe ve yeşil gibi dikkat çekici renkler de vardır.

Modern banyo tasarımı demişken, mermer genellikle klasik banyolara yakıştırılır ama modern ve minimalist tarzda banyolar da zaman zaman mermerden yararlanabiliyor.

Mermer estetik görünümüne ve suya dayanıklı olmasına karşın bazı devantajları da beraberinde getiriyor. İlk olarak mermer pahalı bir malzemedir. Bütçenizi zorlamak istemiyorsanız, bütün banyoda değil de sadece tezgahta mermer kullanabilirsiniz.

Bunun dışında mermer çizilebilir ya da leke tutabilir. Kullanırken dikkatli olmak gerekir. Çok güçlü deterjanlarla silmemekte fayda var. Elbette bu durum başka pek çok malzeme için de geçerli. Çoğu kişi eskidikçe mermerin daha da güzel göründüğünü düşünür.

Mermer zeminin çok kaygan olabileceğini unutmamakta fayda var. Yaşlı ve çocukların bulunduğu evlerde zemin için tedbir alınması gerekebilir.

banyo dekorasyonu banyo modelleri banyo tasarımları banyolar mermer banyolar