Çocuk Odaları yenilenirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

cocuk Odasi icin Playful Duvar Kagitlari4

Her şeyi onun göz ve ulaşım seviyesine göre kurun. Kullanacağınız sistemin çocuğunuzun kullanımına uygun olmasına özen gösterin.Oyuncak kutusunun bir yerlere çıkmadan erişebileceği seviyede durması iyi olur. Mekanizmalarının yaşına uygun olması da diğer önemli unsurlar arasında. Kullanacağı çekmeceleri ya da rafta duran kutuları, içlerini görebilecek yükseklikte tasarlayın. Düzenleme yaparken aşağıdan başlayın. Sık kullanılan oyuncakları alt seviyelere, daha görsel ve az kullanılanları üst seviyelere yerleştirin.

Sepetler, kutular

Tek tip oyuncak depolaması yapmak zorunda değilsiniz. Aynı konsept içinde bir oyuncak sandığı ve tavandan sarkan bir sepet kullanabilirsiniz. Açık raflar yerine, içi doldurulacak kutuları tercih edebilirsiniz. Bu kutuların büyüklüğünü çocuğunuzun taşıma kapasitesine uygun seçin.

Raf kullanacaksanız yanları kapalı olanlarından kullanın. Aksi takdirde raftan bir kitap alırken hepsi devrilir. Ancak bir araba serisi ya da hayvan dizisi gibi oyuncakların, kutuda değil, alçak bir rafta sergileneceğini de unutmayın.

Güvenliği ihmal etmeyin. Unutmayın bir çocuk, çok sevdiği oyuncağını yukarılardaki bir rafta görürse, onu almak için birçok tehlikeli yola başvurabilir. Bu nedenle rafları çocuğunuzun boyunu göz önüne alarak alçak planlamanız, muhtemel kazaları baştan önler.

Sınıflayın ve etiketleyin

Oyuncakları sınıflayın ve bu sınıflamaları çocuğunuza öğretin. Okul öncesi çocuklar için oyuncak kutularını farklı renklerdeki etiketlerle işaretleyin. Böylece oyuncakları kaldırmak da eğlenceli bir oyuna dönüşür.

Çocuğunuzun oyuncaklarının tamamını kullanımına sunmayın. Belli aralıklarla bazılarını dolapların üst ve az kullanılan raflarına ve depo odası gibi yerlere kaldırın. Diğerlerini yeniden ortaya çıkarın. Bu yolla oyuncak için ayırdığınız bütçenin de düştüğünü göreceksiniz.

Değişiklik yapın

Minik ellerde saatlerce kurcalanan arabaların, bebeklerin ve müzik aletlerinin belli bir süre sonra tanınmaz hale geldiğini göreceksiniz. Kutularda biriken araba tekerlekleri, hangi bebeğe ait olduğu belli olmayan çantalar, birtakım kapaklar… Eğer bunları orijinal halinde kullanamayacaksanız değiştirin. Biraz hayal gücüyle artık malzemeleri kullanarak, örneğin kartondan bir araba yapın!

Çocuğunuzu bu sürece ortak edin

Kutu satın alırken şeklini ya da rengini seçmesine izin verin. Oyuncakları birlikte düzenleyin, düzene sahip çıkmasına teşvik edin. Hatta bir tema belirleyip odada belli yerlerde ve oyuncak sepetinde bu temayı ya da karakteri kullanın.

Oyuncak kutularının en fonksiyonel yönü, depolama işlevini yerine getirmesi. Başka bir işe yarayıp odanın atmosferine katkıda bulunanları da var. Dolayısıyla tabure ve masa olup içi oyuncak depolayabilen kutular, sizinkinin ilgisini çekecektir.