Küçük Mutfaklar İçin Dekorasyon Önerileri

Mutfak bir hanımın evdeki en önem verdiği alanların başında gelir. Mutfağın geniş ve ferah olmasının yanı sıra kullanılabilirliğinin de üst seviyede olması gerekir. Genelde ailenin bir araya geldiği bir alan olan mutfaklar her zaman istenildiği gibi geniş ve kullanışlı olmayabiliyor.

Hareket alanının geniş olması mutfaklar için tercih edilen en büyük özelliktir lakin eşyaların en çok biriktiği yerlerin başında gelen mutfaklar gerek maddi imkanlar gerekse yapıların mimarisi nedeniyle hareket alanları iyice küçülebiliyor.

Böyle bir durumda kullanılmayan veya az kullanılan mutfak eşyalarının depoya kaldırılması veya ihiyaç sahibi başka birine verilmesi düşünülebilir böylece bir çok alandan tasarruf edilmiş olacaktır.

Derli toplu olan mekanlar olduğundan daha geniş görüneceği için küçük mutfak sahibi iseniz ortalıkta küçük mutfak eşyalarını ortalıktan kaldırmalı ve uygun bir depolama ürünüyle saklamalısınız. Böylelikle hem daha düzenli bir mutfağa sahip olabilir hem de mekanı bir nebze de olsa genişletebilirsiniz.

Ayrıca dekorasyonda önemli bir etken olan aydınlatmayı mutfaklarda dikkatli seçmek gerekiyor. Tavan aydınlatmasının yanı sıra tezgahları aydınlatacak bir tezgah aydınlatması da hem dekoratif açıdan oldukça şık duracak hem de mekanın geniş görünmesini sağlayacaktır.

acik-renk-mutfak1

boydan-boya-tezgah

kucuk-mutfak1

kucuk-mutfak-cozumleri

kucuk-mutfak-duvari1

mutfak-aydinlatma1

mutfak-cozumleri1

mutfak-duvar-kagidi1

küçük mutfak çözümleri küçük mutfak dekorasyonu küçük mutfaklar küçük mutfakları büyük göstermek mutfak dekorasyonu