1
×

Yeni Evlenenler İçin Dekorasyon Önerileri


Evlilik planları yapıyorsunuz, yakın zamanda evleneceksiniz veya da yeni evlendiniz, evlilik hazırlıklarında en önemli kısım oturulacak evin hazırlanmasıdır. Eşyalar beğenilir, alınır, ev tutulur.. Peki ya sonra?

Nihayet evlenmeye karar verdiniz. Heyecan dorukta. Bütün fasılları geçtiniz, sıra ev kurmaya geldi… Yakın bir zamanda eşinizle birlikte yeni evinize yerleşeceksiniz. Peki, evinizi nasıl dekore edeceksiniz? Gaysan Mobilya isimli firma, yeni evli çiftleri düşünerek dekorasyon önerilerini sundu.

-Birçok kişi evlerini belirlemeden önce eşyalarını aldıkları için sıkıntı yaşar. Bu yüzden eşyaları satın almadan önce oturacağınız evi mutlaka belirleyin.

-İlk önce metreyle evin ölçülerini alın. Gerekirse evin bölümlerinin ölçülendirilmiş basit krokilerini çizin. Alacağınız kanepe, yatak, masa, sehpanın vb. boyutlarının ne olması gerektiğini belirleyin. Evdeki kapılar ve koridorların ölçüsü bile mobilyaların geçebilmesi açısından önemlidir. Aynı zamanda duvarların da ölçülerini alın. Dar bir alanda duvarlar büyük önem kazanır. Ürünleri satın alırken bu bilgiler size çok yardımcı olacaktır.

-Mağaza sergilerinde görülen mobilyalar, eve yerleştirdiğinizde tahmininizden fazla yer kaplayabilir. Sıkıntı yaşamamanız için çizdiğiniz basit krokiler üzerine eşyaların yaklaşık büyüklüklerini not edin. Bu sayede kabaca ana mobilyaların yerleşimi ve kalan yaşam alanlarının oranı kâğıt üzerinde görmüş olursunuz. Markalaşmış mobilya firmaların birçoğunda bulunan mimari bilgisayar yerleşim programları vasıtasıyla evinizin mobilyalı halini hem görsel hem de ölçüsel açıdan test etme şansınız da var. Böylelikle eşyaların evinize sığmaması veya hayalinizdeki görüntüyü vermemesi gibi son dakika sürprizlerinden kurtulmuş olursunuz.

-İhtiyaçlarınızı belirleyerek bir liste oluşturun. İhtiyaçlarınızı listelemeniz çok önemlidir çünkü evlilik öncesi günlerde yaşanan duygu yoğunluğu karar vermenizi etkileyerek gerekli gereksiz birçok eşyanın alınmasına yol açabilir. Sıklıkla kullanılmayacak eşyaların alımı yaşam alanını kısıtlar, evleri olduğundan daha dağınık ve dar gösterir.

-Eviniz küçükse mobilyalar ayrı bir önem kazanır. Mekândan maksimum
faydalanabilmek için az mobilya ile çok fonksiyon sağlamak önemlidir. Çok
fonksiyonlu mobilyalar kullanarak aynı odayı hem yatak odası hem de oturma
odası olarak kullanmanız mümkün olacaktır.

-Eşyalarınızı satın almadan önce bütçenizi oluşturun. Listenizdeki ürünlerin karşılarına piyasada gezerek edindiğiniz fikre göre tahmini fiyatlarını yazın. Toplayarak bütçenize uygun olup olmadığına karar verin. Bütçenizden fazla rakamlara ulaştıysanız, öncelikle zaruri olmayanları belirleyin. Ancak unutmayın günümüzde artık her bütçeye uygun istediğiniz tarzda ürüne ulaşmak mümkün. O nedenle daha çok ürün görmek için daha çok gezin, araştırın.

-Evinizin tarzını belirleyin. Modern, minimalist çizgiler, az detaydan mı hoşlanıyor, yoksa klasik modelleri, avangard tarzı mı seviyorsunuz? Dekorasyonda yaşanmışlığı olan mobilya ve objeleri kullanarak, vintage tarzı ya da klasikle moderni doğru harmanlayarak eklektik bir tarz mı istiyorsunuz? Nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız, dekorasyon dergileri imdadınıza yetişecektir. Stilleri internette araştırarak hoşlandığınız tarzları belirleyebilirsiniz.

-Renk seçiminde beğenileriniz kadar, mekânın yapısal özellikleri de önemlidir. Dar, karanlık mekânlarda açık renkleri daha geniş göstermesi için tercih edebilirken, geniş ya da bol ışık alan yerlerde canlı tonları kullanabilirsiniz. Yine tercihe bağlı olarak bol ışık alan bir mekânda açık renkler kullanabilir ve güneşin enerjisini uzun süre içeride depolayabilirsiniz. Duvar ve zemin uyumuna da dikkat edin. Zıt renklerin uyumunu, açık koyu dengesini ve ahengini göz ardı etmeyin. Alanınız darsa açık renkli zemin kullanın, koyu renkli zeminde mutlaka açık renkli halıları tercih edin.

-Yatak odası sadece uyumak için tasarlanmış bir bölgeden çok, bilinçaltında insanların gizli köşeleridir. Dolayısıyla rahat ve ergonomik bir yatak dışında yeteri kadar saklama alanı da bulunmalıdır. Bazalı yataklar ve çok gözlü gardıroplar kullanmaya özen gösterin.

– Mutfak dolaplarının tasarımında açık renklerin tercih edilmesinde fayda var. Açık renkler sadeliğin yanı sıra aydınlık ve geniş bir görüntü sağlar.

-Banyolarınızda hem eşiniz hem de kendiniz için ayrı ayrı alanlar yaratmaya özen gösterin. Böylelikle şahsi eşyalarınızı özgürce yerleştirebilirsiniz.

  • WhatsApp
  • Pinterest
  • E-Posta
Yorum Ekleme Alanı

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


  • Zahit

    tesekkur ederiz gercekten