Yatak Odanızdaki Boş Köşeleri Doldurmanın Yolları

Yatak odasındaki boş alanlar nasıl doldurulur, odalardaki boş alanların kullanımı, yatak odasında köşelerin kullanımı, yatak odası dekorasyonu, yatak odasında köşedeki boşlukları değerlendirmek.. Sorular uzar gider..

Dekorasyonda karşımıza çıkan ve sinir bozan sihirli kelime nedir? Tabi ki “boşluk”tur. Herkes evinin her santimetrekaresini verimli bir şekildi kullanabilmek ister fakat bazı durumlarda bu sıkıntılı bir durum meydana getirir.

Doğru planlama ve daha akıllı kullanım ile mevcut durumdan daha verimli, ferah ve kullanışlı bir yatak odasına sahip olmak mümkündür. Odalar için en zor kısım köşelerin kullanılabilirliğini artırmaktır gibi görüne bilir fakat boş köşeleri değerledirmek isteyenler için oldukça fazla seçenek vardır.

1- Yatağınızı Köşeye Taşıyın
Yatak yatak odanızın odak noktasıdır ve öyle kalması gerekiyor. Yatak odasında yatağı ön plana çıkarmak için yatağı odanın ortasına veya yatak odasının kenarına koymaya gerek yok. Köşe yatak odası küçük yatak odaları için dekorasyon önerileri konusunda yükselen bir akımdır. Yatak odası köşeye konacak bir yatak ile daha genişletilebilir ve böylece küçük yatak odaları daha büyük görünebilir.

2- Köşeye Çift Yatak ve Baza
Genç odaları ve Çocuk odaları için yatak odasında köşe yatak kullanımı da mümkündür. Böylece çocuk odası ve genç odasında iki yatak için harcadığınız alandan tasarruf edebilirsiniz. İki yatağın arasında kalan alanlar ise aydınlatma ile renklendirilebilir veya kitaplık konularak işlevsellik katılabilir.

3- Yatak Odasında Şömine Kullanımı
Yatak odası dekorasyon fikirlerimiz küçük yatak odaları için geçerli olduğu kadar büyük yatak odası tasarımları için de geçerlidir. Örneğin yukarıda verdiğimiz yatak odası dekorasyon önerileri arasında belkide en renklisi yatak odasında köşeye konulacak bir şöminedir. Birbirinden farklı şömine modelleri mevcuttur son zamanlarda popüler olan şömine modelleri olarak cam şömine modelleri öne çıkmaktadır.

4- Yatak Odası Okuma Köşesi
Kimi insanın ise yatak odasında önem verdiği konu yatmadan önce biraz rahatlamak, bir kaç sayfa kitap okumaktır. Bunu bir peluş minder ile yapabilir ve daha küçük alanlardan da faydalanabileceğiniz gibi ergonomik bir sandalye kullanarak ta yatak odasında okuma köşesi yapabilirsiniz.

5- Yatak Odası Çalışma Alanı
Eğer işkolik biriyseniz mutlaka yatmadan önce yapacağınız bir kaç işiniz olacaktır. Yatak üzerinde laptop ile uğraşmak hoşunuza gitmiyor ise yatak odasının bir köşesine çalışma alanı olarak ayırabilir bir sandalye ve bir masa ile bu sorunu çözmüş olurken aynı zamanda yatak odasında kullanılmayan bir köşeyi de değerlendirmiş olursunuz.

6- Yatak Odası Köşe Kitaplık Kullanın
Teknoloji çağında kitap okumak için illa ki basılı kitap satın almak gerekmiyor, telefonların insanlardan daha akıllı olmaya başladığı çağımızda kitaplar da bilgisayarlar üzerinden okunmaya başlanmış olsa da siz kağıdın kokusunu sevenlerdenseniz eğer Yatak odanızın köşesini bir köşe kitaplık ile doldurabilirsiniz.

7- Yatak Odasında Komodin Kullanımı
Yatak odanızda köşeleri değerlendirmek için bazı basit çözümler de mevcut. Bunlardan biride yatağı orta kısma alıp köşelere komodin koymak olabilir.

Yatak odasında boş duran veya küçük yatak odalarında köşeleri de kullanmak isteyenler için bu önerilerimizin haricinde kendi hayal gücünüzle de bir şeyler yapabilirsiniz.