Yatak Odalarında Uzakdoğu Esintisi

Türkiye’de de artık yeni trendlerden biri olan Japon stili yatak odası hem modern görüntü yakalamak isteyenler için hem de rahatlığından ödün vermeyenler için yeni vazgeçilmezlerden biri.

Değişiklikten hoşlananların yeni gözdesi olacak bu tarz yatak odalarında ilk bakışta sadelik ve dinginlik hakim.
Yatak odaları için en önemli unsur olan yatağın sahip olduğu özellikler kullanışlılık açısından büyük önem taşıyor.
Hazır setler halinde de sahip olabileceğiniz bu modellere, maliyeti yükseltmeden kendi toplama parçalarınızla da sahip olabilirsiniz. Japon tarzı yatak odası için temin etmeniz gereken malzemeler oldukça basit.

Kendi Stilinizi Yaratın

Alçak bir yatak, pirinç ya da ahşap bir paravan, birkaç duvar süsü ve komidin ile kendi stilinizi yaratabilirsiniz.
Olayın püf noktasında ise ana felsefesi sadelik olan bu tarzda abartıya kaçmaktan kaçınılması gerektiği.
Hasır ve rattan bu stil için vazgeçilmezlerden. Doğallıktan ödün vermeden rahatlığı bulacağınız bu stil ile hasır ve ahşap uyumunu yakalamanız mümkün. Böylece insan doğası için daha doğal olan materyallerle, yapaylığa kaçmadan dekorasyonunuzu tamamlayabilirsiniz.

Yatak odalarının diğer önemli bir işlevi de depolamadır. Gardırobun yanı sıra, çekmece ve raflar da alanı iyi kullanmak açısından size yardımcı olacaktır. Oluşturacağınız yeni yatak odasında tercih ettiğiniz yatak ve komidinlere uygun renkte seçeceğiniz dolaplarla, eşyalarınızın ortadan kalkmasına da yardımcı olabilirsiniz.

Çok yüksek boylarda tercih etmediğiniz taktirde birçok klasik model yeni stilinizle uyum sağlayacaktır.
Aynı zamanda yatak odanızın metrekare genişliği dahilinde küçük bir kanepe ve sandalye ekleyerek odanızın işlevini artırabilirsiniz. Ayrıca edineceğiniz paravan da taşınmaz bir ürün olmadığından dolayı dilediğiniz zaman kaldırabilir ya da yerini değiştirebilirsiniz.

Rahatlatıcı bir ortam yaratmak ve aynı zamanda duvarlarınızda şık yansımalar elde etmek aydınlatma için kaçınılmazdır. Bu konuda da aydınlatma seçimleriniz büyük önem taşır. Japon stili yatak odalarında sadelik ve huzur arayışı ana tema olduğu için genelde loş ışıklar tercih edilir.

Arttırılabilir ışık kaynaklarıyla istediğiniz zaman istediğiniz derecede aydınlatma sağlayabilirsiniz. Yer abajurları ya da tavandan gelen balon abajurlar ile istediğiniz görünümü yakalamış olacaksınız.

BURAYA REKLAM GELECEK