Yatak Dekorasyonu Önerileri


Şık ve modern bir yatağa sahip olmanız için neler yapmanız gerektiğini, madde madde aşağıdaki yazıda bulabilirsiniz.

Düzenli yataklar, temiz yatak çarşafları, yumuşak yorganlar ve mükemmel dolgunlukta yastıklar. Bütün bunlar yataklarınıza mükemmel bir hava verir. Böyle bir yatağa sahip olmak küçük bir dokunuş ile sadece bir dakika içerisinde başarabilirsiniz. Dikkatinizi detaylara ve özenli bir dokunuş yapmaya verin. Şimdi yatağın nasıl şık dekore edileceğinin ipuçlarını vermeye başlıyoruz.
Öncelikle güzel bir şekilde yapılmış yatakların gücünün farkına varmalısınız. Her odanın bir odak noktasına ihtiyacı vardır. Bize göre yatak odasının odak noktası yataklardır. Bu yüzden de yatağınızı yapmak için harcadığınız efordan güzel sonuçlar alabilirsiniz. İşe başlamadan önce yatak odanızdaki renkleri eşleştirin ya da bütünleştirin. Yatak iskelesinin görünmesini veya baza eteği kullanmak isteyip istemediğinizi düşünün. Baza etekleri ile metal yatak iskeletlerini saklayabilirsiniz. Yatakla ile oda dekorasyonu birbirini tamamlamalıdır. Çarpıcı bir yatak yapmaya hazırsanız, başlayalım:

YATAK ÇARŞAFLARI
Yatak çarşaşarınız sevimli yatağınızın temel katlarını oluşturur. Maksimum çekicilik için, temiz çarşaşar kullanın. Çarşaşar yeni ipten alınmış veya ütülenmiş gibi taptaze olmalıdır. Bizim önerimiz klasik beyaz çarşaşar. Onlar her zaman iyi görünür.
Yatağa uygun çarşaşar serdikten sonra yatağın her köşesinin altına esneyebilen çarşaf köşelerini geçirin. Çarşaf düzleşene kadar yatağın altına çarşafın köşelerini sokun. Bir sonraki adım ise düz çarşafınızı ve örtünüzü sermek. Düz çarşafınızı yeterince uzaklığa çekin. Böylece örtünüzü katlamak için yeterli genişliğe sahip olacaksınız. Eğer örtü kullanmıyorsanız, bizim önerimiz düzenli bir görünüm vermek için yukarıdaki çarşafı kenarlarından kıvırmanızdır. Herhangi bir kırışıklığı düzeltmek ve görsel olarak her tarafın eşit olması için sarkan yerleri kontrol edin.

LASTİKLİ ÇARŞAFLAR VE DEKORATİF ÖRTÜLER

Bir lastikli çarşafı yatağa gerçirmek için, yatağın ayak kısmı boyunca örtüyü ve çarşafı gerçirin. Çekerek kumaşı gerin. Bu yüzden pürüzsüzmüş gibi durabilir. Sonraki adım çarşafınızı ve örtünüzü diğer köşelerinden tutun. Çekerek gerin ve çarşafınızı, dekoratif örtünüzü yatağınızın baş kısmına doğru açı vererek kenarlarından geçirin. Açı verilmiş kenarları bırakın. Bu yaptıklarınızı karşı taraf için de uygulayın.
Lastikli çarşaşarın tam olarak kusursuz olmasını saplantı haline getirmeyin. Fakat aşırı derecedeki kabarıklıklardan kaçının. Muntazam ve düzenli olması için uzun kalan yerleri dikkatlice yatağın altına sokun. Eskisinden daha iyi görüneceğinden emin olun. Dekoratif örtülerinizi yorganların altına saklamak yerine gösterin. Dekoratif örtüler yatağın ayak kısmında güzel bir şekilde katlanmış olabilirler. Önerimiz zengin dokulu tiftik, kaşmir veya kaliteli polyester örtüler.

YORGANLAR VE YÜN ÖRTÜLER

Yatağımızı tamamlaya çok az kaldı. Çarşaşar ve dekoratif örtüler ile giydirdiğimiz yatağımızda sıra yorganlar ve yün örtüler ile kabartmaya geldi. Yani yatağımızın son katı. Önemli ipucu, yatağımızın en üst kısmını hazırlarken oda dekorumuzu göz önünde bulundurmalıyız. Yorganlar her dekora uyum sağlayabilir ve modern bir görünüşe sahip olursunuz. Yorganın veya yün örtülerin eşit uzunluklarda sarktığını, görsel olarak uygun olduğunu kontrol ederek emin olun. Örtü ve çarşafın yatağın kenarlarından fazla sarkmasına izin vermeyin.

YASTIK SOHBETLERİ

İyi dekore edilmiş bir yatağa yastıklarla son dokunuşu yaparak mükkemmel bir görünüm kazandırabilirsiniz. Yastıklarınızı güzelce kabartarak yatağınızın baş kısmına yerleştiriniz. Yastıkları zevkinize göre yatak başlığına dayayarak ya da düz biçimde kullanabilirsiniz. Dilediğiniz ebat ve sayıda yastıkla yatağınızın üstünü dekore edebilirsiniz. Fakat yatağın üzerini gereğinden fazla yastıkla doldurmaktan kaçının. Yastıkların yatağınızı fazla dolu ya da feminen göstermesini tercih etmeyin. İşte bu kadar! Güzel bir yatak düzenlerken, ödülünüzünü yorulduğunuzda enerjinizi yeniden toplamak için yatağınıza gittiğinizde alacaksınız. Uzmanlara göre insanlar hayatının üçte birini uyuyarak geçiriyorlar. Bu yüzden iyi bir yatak düzeni yapmak hayatınıza konfor ve mutluluk getirecektir.