Stor Perde Temizliği Nasıl Yapılmalı?

Stor Perde Temizliği Nasıl Yapılmalı?

Stor Perde temizliği yapılırken kullanılan malzeme çeşidine göre temizlik işlemi gerçekleştirilmelidir. Bu nedenle stor perdeyi aldığınız satıcı firmadan sözlü veya yazılı olarak yıkama ve temizleme talimatı istemeniz faydalı olacaktır.

Stor perdeler her ne kadar toz ve leke tutmasalar bile bulunduğu ortam çok tozlu ise kirlenmeleri olasıdır. Stor perde yapımında polyester kumaş kullanılmış ise iki yılda bir kez temizlenmesi yeterli olmaktadır. Bu kumaşın apreli ve sert olması toz tutmasını engellendiği için temizleme işlemine o nedenle, bu kadar uzun bir süre verilmektedir. Temizleme işlemine başlamadan önce elektrik süpürgenizin fırçalı başlığı ile temizlemeniz tozun yayılmasını engeller ve işiniz kolaylaşır. Temizleme işlemini yaparken perdelerin kırılmamasın dikkat etmek gerekir. Bu işlem hafif nemli bir veya sünger ile yapılabilir. Fazla kirlenip tozlandığını düşünüyorsanız bez veya süngerinizi köpükleyebilirsiniz. Bu işle uğraşmak istenmediği takdirde bu işleri yapan temizleme şirketlerine verilebilir. Apresiz kumaştan da olsa stor perdeleri hiçbir zaman makinada yıkamayınız.

Stor perdelerde küçük lekeler bulunuyorsa bunlar ıslak mendil veya kurşun kalem silgisi ile kolayca temizlenebilir. Keten kumaştan alt kısımları dantel veya su taşı ile süslemeli yapılan stor perdeler ise silinmemeli ve kuru temizleme işlemi yaptırılmalıdır. Ayrıca temizlemek için bulunduğu yerden çıkaracağınız stor perdelerin çıkarma ve tekrar yerine takma işini bu işi bilen uzman bir kişiye yaptırmanız daha sağlıklı olacaktır.

zebra perde3 copy

zebraperde1