Sony 84″ KD-84X9005 BRAVIA Ultra HD TV

Sony’nin ilk kez IFA Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı 2012 kapsamında tanıttığı 84” 4K Ultra HD TV’si KD-84X9005 BRAVIA, TV izleme deneyimini yeni bir boyuta taşıyarak, oturma odalarını eğlencenin geleceği ile tanıştırıyor.

Gücünü, Sony’nin tescilli X-Reality PRO™ motor teknolojisinden alan 4K Ultra HD TV ile görüntüler, 4 kat daha doğal, 4 kat daha zengin ve kontrast oranı 4 kat daha fazla oluyor. Görüntülerin yanı sıra 10 hoparlörlü surround ses sistemi sayesinde sesler de daha önce hiç olmadığı kadar güçlü ve kaliteli duyuluyor.

Sony, ilk kez IFA 2012’de görücüye çıkardığı TV eğlencesinin geleceğini gösteren yeni 84” 4K Ultra HD TV modelini,Sony Eurasia A.Ş. Ev İçi Eğlence Sistemleri Grup Ürün Müdürü Özgür Orçunus’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen buluşma kapsamında tanıttı.

“SADECE TV İZLEMEYİN, SAHNENİN İÇİNE ÇEKİLİN”

Yeni 84” 4K Ultra HD TV modeli KD-84X9005 BRAVIA’nın tanıtımında yaptığı sunumda, Sony’nin dünya çapında ve Türkiye’de tüketicilere TV dünyasının geleceğini bugünden sunduğunu vurgulayan Sony Eurasia A.Ş. Ev İçi Eğlence Sistemleri Grup Ürün Müdürü Özgür Orçunus, “Sony’nin tescilli X-Reality PRO™ teknolojisini kullanan 4K Ultra HD TV’miz ile tüketicilerimize, sadece televizyon izlemeyin, sahnenin içine çekilin, diye sesleniyoruz. Yeni KD-84X9005 BRAVIA TV’miz, 3840×2160 piksel çözünürlüğü ile dört Full HD TV’nin birleşimi çözünürlükte olduğundan, daha önce hiç görmediğiniz detayları gösteriyor. 4 kat daha doğal ve 4 kat daha zengin görüntüler ile 4 kat daha fazla kontrast oranı sunuyor. Ayrıca, 50W gücündeki 10 hoparlörlü surround ses sistemi ile oturma odalarını, izleyicinin ruhunu adeta saran son derece yüksek kaliteli ve güçlü seslerle dolduruyor” dedi.

FULL HD STANDARDININ DÖRT KATI ÇÖZÜNÜRLÜK

İçerdiği yaklaşık 8,29 milyon piksel ile Full HD standardının dört katı çözünürlüğe sahip olan yeni 4K Ultra HD TV, Sony’nin süper çözünürlüklü yüksek görüntü kalitesi işlemcisi 4K X-RealityPRO™’yu da içinde barındırıyor. Bu teknoloji, HD dijital yayınlar veya Blu-ray disk içerikleri gibi farklı çözünürlüklere sahip çeşitli içerikleri, nefes kesici netlikte, yüksek kaliteli 4K çözünürlüklü görüntüye dönüştürecek kapasiteye sahip. Bu sayede izleyiciler, piksellerden rahatsız olmuyor ve Full HD televizyonlar için ekran yüksekliğinin üç katı bir mesafede TV karşısına oturulması tavsiyesine kıyasla yarı mesafede oturduklarında bile 60 derecelik izleme açısı ile nefes kesici ölçüde gerçekçi ve muhteşem netliğe sahip görüntüleri fark edebiliyor.

RUHUNUZU SARACAK SESLER

Büyük boyutlu ekran için optimize edilen 50W gücündeki 10 hoparlörlü surround ses sistemi ile Sony’nin eşsiz yüksek kaliteli ses sinyal işleme teknolojisi, 84” 4K Ultra HD TV’de biraraya geliyor. Derin baslardan yüksek tiz notalara kadar ses kaynağının tonları ileizleyiciyi saran, güçlü üç boyutlu ses elde ediliyor. Büyük ve çekici yüksek çözünürlüklü ekranı ve yüksek kaliteli güçlü sesi ile izleyiciler, mevcut televizyonların hiçbirinde yaşamadıkları türden deneyimlerin tadını çıkarıyor, kendilerini canlı eğlence ortamı veya bir sinema salonunun içinde hissediyor.

SİNEMA SALONUNU ARATMAYAN BÜYÜK EKRANLI 3D GÖRÜNTÜLER

84 inçlik 4K panel ve ‘4K X-Reality PRO™’ süper çözünürlük teknolojisi, izleyicinin 3D görüntülerin tadını Full HD çözünürlüğün üzerine çıkan yüksek görüntü kalitesi ile çıkarmasına imkan veriyor. 84” 4K Ultra HD TV, ‘Blu-ray 3D’ Full-HD çözünürlüklü 3D görüntüleri, 4K (3840 x 2160) görüntülere yükselterek bunları ekran üzerindeki polarizasyon tabakası üzerinde sol ve sağ için ayrı ayrı 3840 piksel x 1080 piksel halinde gösteriyor. Televizyon ile birlikte gelen, hafif ve rahat bir tasarım sunan pasif 3D gözlükler ise pil gerektirmiyor. İzleyiciler artık 3D görüntülerin tadını adeta bir sinema salonundaymış gibi etkileyici, büyük bir ekran üzerinde çıkartabiliyor.

Teknik özellikler
Ekran Boyutu: 84 inç (213.5 cm)
Görüntü Çözünürlüğü : 4K (3840×2160)
Resim Oranı : 16:9
Arka ışık Tipi : Dynamic Edge LED
Video İşlemcisi : 4K X-Reality Pro™
Ses Güç Çıkışı : 50W
Girişler: 4X HDMI, 2xUSB
Ağırlık: 80 Kg (sadece TV)
3D Gözlükler : BKM-30G x 2