Mutfak Dolabı Alırken Bunlara Dikkat Edelim

Hazır Mutfak, modüllerin önceden üretilip depolanmasıdır. Mutfak ölçüleri standart olmamasından, yapı tarzlarında kiriş ve kolonların gizlenmemesi ve konutların bir çoğunda duvarların kesiştiği köşelerde farklı açıların olmasından dolayı hazır modüller bazı mutfaklarda uyumlu olmayabiliyor. Bu sebeple mutfaklara göre ölçü alınarak istediğiniz modeli uygulayabilirsiniz. Ölçü alınarak yapılan mutfaklar hazır modüllerle yapılan üretimden farksızdır. Burada modüller mutfağınıza göre şekillenir.

Burada dikkat etmeniz gereken husus eğer mutfakta bir tadilat yaptırmayı düşünüyorsanız maddi durumunuz el veriyorsa mutfak ve tadilatı birlikte yaptırın. Eğer mutfak yapıldıktan sonra tadilat yaptıracaksanız: Su tesisatının, batarya ve prizlerin yerlerine, duvarların tamamen mi yoksa sadece tezgah ile dolaplar arasındaki bölüm mü fayans olacağına karar verip ona göre yaptırmalısınız.

Mutfağınızı yaptıracağınız firma size alınan ölçüye göre bir proje sunacaktır. Bilgisayar programlarıyla mutfağınızın bitmiş halini üstelik üç boyutlu görme imkanınız var.Yapım aşamasına geçmeden önce proje üzerinde istediğiniz değişiklikleri yapabilirsiniz. Yapıma başlandıktan sonra isteyeceğiniz değişiklikler firmayı zor durumda bırakacağı gibi size de ek bir maliyet getirebilir. O yüzden başta kesin karar verilmeli.
Renkler, model, fiyat ve montaj süresinde anlaşıldıktan sonra imalata geçilebilir.