LG 55EA9800 Oled TV

LG dünyanın ilk esnek ekranlı 55 inç OLED TV’sini piyasaya sunarak yeni bir trendin öncüsü oldu

Açıkçası bu beklediğimizden biraz erken oldu. Daha iki hafta önce, LG ilk kavisli ekranlı OLED TV’yi bu yılın sonlarında satışa sunacağını açıklamıştı. Görünen o ki sabredemediler; LG dünyanın ilk 55 inçlik kavisli OLED TV’sini Güney Kore’de önsiparişe sundu.

LG’ye göre, 55EA9800 adını verdiği kavisli televizyon IMAX’a benzer bir deneyimi evlere getiriyor. Tüm ekran izleyicinin gözlerinin odağında oluyor ve görüş açısını dolduruyor. Henüz herhangi bir kavisli televizyonu deneme şansımız olmadı, bu nedenle bu ekran teknolojisinin görüş deneyimini ne denli iyileştirdiğine dair herhangi bir fikrimiz yok. Ancak teorik açıdan tüm görüş açımızı dolduran bir TV’nin düz ekrandan daha iyi bir deneyim sunması gerektiğini söyleyebiliriz. Ayrıca yukarıdaki fotoğrafta sizin de görebileceğiniz cihazın çok şık göründüğünüzü söyleyebiliriz.

Televizyon 4,3 milimetre (0,17 inç) kalınlığında ve 17 kilo ağırlığında. Bir televizyon için gerçekten çok iyi değerler… Ayrıca LG’nin renkleri daha canlı ve doğal kılan WRGB ve Color Refiner teknolojilerine sahip.

LG 55EA9800, Güney Kore’deki 1400 LG mağazasında önsiparişe sunuldu. Fiyatı ise 13,500 dolar (24,300 TL). Televizyonun diğer ülkeler ile çıkış tarihi ve fiyatı önümüzdeki ay açıklanacak