Küçük Bahçeler İçin Havuz Fikirleri


Modern evlerin çoğu, düz çizgileri ve iç mekanı yöneten kübik formları olan basit, temiz bir tasarıma sahip olduğundan, evinizin çevresindeki manzara farklı olmamalıdır. Küçük havuzun evin bir uzantısı gibi görünmesine ve yapı ile havuz arasında geçiş bölgesi olarak görev yapan güzel bir güverte oluşturmasına izin verin. Dev bir tur havuzunda yüzmüyor olsanız bile klasik dikdörtgen tasarım, arka bahçede çok daha küçük boyutlarda olsa bile güzel bir havuza sahip olmanızı sağlar.

Endişelenmeyin, klasik dikdörtgenin ötesine geçen birçok seçenek vardır. Dairesel havuzlar, yarı dairesel tasarımlı ve düzensiz şekillerde serin katlanmış ve dönen daireler her gün daha popüler hale geliyor.


Okuyucularımızdan bazılarının, yukarıda bahsedilen ilham kaynaklarından daha küçük olan bir arka bahçede havuza nasıl uyacağını bize sorduğunu duyabiliyoruz. Eh, hepimiz için iki kelime var – dalma havuzu. Dalma havuzları çok az kare görüntü gerektirir ve genişliğe ve uzunluğa kıyasla derinlik üzerine daha fazla güvenirler. Akıllı modern tasarımcılar ve müteahhitler, güverte alanından ödün vermek konusunda endişelenmeden arka bahçeye kolayca bir dalma havuzu ekleyebileceğiniz çeşitli yollar geliştirdiler. Bazıları daldırma havuzu yerine jakuziyi tercih ederken, ikinci odayı tercih ettiğinizi şiddetle tavsiye ederiz. Bakımları kolaydır, sağlığınızı iyileştirmede yardımcı olurlar ve elbette tarzda rahatlamanıza izin verirler.

1 yorum