1
×

Kruvaze Perde Nasıl Yıkanır?

perde-dekorasyon

Kruvaze perde modeli son zamanların en çok beğenilen ve satan modellerindendir.En çok fransız dantel işlemelerin kullanıldığı bu modellerde, tül mekanizmaya monte edilerek, iki kanat halinde dikilir. Mekanizmanın ipleri ile açma kapama işlemi yapılır. Tip ve görünüş itibariyle evinizin tüm odaları için uyumlu bir model şeklidir

Kruvaze perdeler sağdan ve soldan çekilen mekanizmalı veya manuel olarak kullanılabilen perdelerdendir. Kruvaze perdelerde genel olarak markuzed brode ve fransız tülleri kullanılmaktadır. Kruvaze perdede duvar boşlukları ve düzgün ölçü alınması çok önemlidir. Kruvaze perdeler genel olarak yatak odaları ve oturma odalarında kullanılmaktadır. Kruvaze perdeler ip perde, boncuk ve çeşitli perde yan aksesuarları ile şekillendirilebilir.

Kruvaze perdenizi çıkartmak için ilk önce sağ ve sol makaralar kullanılarak tülünüzü aşağı doğru düz pileli tül şeklini alana kadar indirmelisiniz. (Makaranızın ipi kısa ise en son indiği yere kadar indirmelisiniz.) Ardından tülünüzün arkasında bulunan halkaların en alttaki halkasına bağlanmış olan ipleri çözünüz. (Sağ ve sol olarak ikisi de çözülmelidir.)Artık tülünüzü normal pileli tül gibi kornejden çıkartıp temizliğini gerçekleştirebilirsiniz. Boncuklu ve pullu olan tül perdenizi boncuk ve pulları içinde kalacak şekilde katlayarak makinanızın uygun tül ayarlarında yıkayabilirsiniz.

Kruvaze perdenizi düz pileli tül gibi korneje takmalısınız. Tülünüzü pencereye tam ortalı olarak ayarladıktan sonra boşta duran sağ ve sol taraftaki makara iplerini tülün arkasındaki halkaların içinden geçirerek en alttaki halkaya ipi bağlıyoruz. Artık mekanizma zincirlerini çekerek tülünüzü istediğiniz kadar yukarı kaldırıp aşağı indirebilirsiniz. Tülünüzü istediğiniz yükseklikte ayarladıktan sonra perdenizin tamamen hoş bir görünüm alabilmesi için son olarak perdenizin pilelerini de düzeltmelisiniz.

Kruvaze Perde Nasıl Takılır

  • WhatsApp
  • Pinterest
  • E-Posta
Yorum Ekleme Alanı

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


  • Kruvaze Perde Nasıl Takılır | DekorHobi.Com

    […] perde camda çok şık durmasına rağmen kullanımı diğer tüller göre biraz zahmetlidir. Kruvaze perdeler sağdan ve soldan çekilen mekanizmalı veya manuel olarak kullanılabilen perdelerdendir. […]

  • Elif Perde

    bilgilendirici yazınız için bir perdeci olarak teşekkür ederim..