Koçtaş’tan iç mekan tasarım yarışması


Koçtaş’ın geleceğin mimar ve iç mimarlarına yönelik olarak İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliğiyle düzenlediği “Koçtaş İç Mekan Tasarım Yarışması”nın ikincisi yapılacak.

Koçtaş’tan yapılan açıklamada, üniversitelerin mimarlık bölümünde okuyan öğrencilerin yaratıcılıklarını ortaya koymalarına fırsat tanımak ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmada bu yıl öğrencilerden “banyo” tasarlamaları istendiği kaydedildi.

Koçtaş ürünleriyle mimari çözümlerin geliştirilmesinin teşvik edildiği yarışmada yer alan projeler Koçtaş mağazalarında sergilenecek. İfade tekniğinin serbest olduğu yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerden, yazılı ve grafik sunumlu kavramsal anlatımlar, ölçekli plan, kesit görünüşler, 3 boyutlu anlatımlar ve farklı ölçeklerde detay anlatımları hazırlamaları bekleniyor.

Yarışmaya katılan her proje için özgünlük ve daha önce başka bir yerde yayınlanmamış veya başka bir yarışmada ödül almamış şartı aranırken, öğrencilerden uygun görecekleri ölçekteki konutların ihtiyaçlarına cevap verecek, farklı kültür ve yaşam biçimlerini yansıtan yenilikçi, yaratıcı ve pratik banyoları Koçtaş’ta satılan ürünleri kullanarak tasarlamaları isteniyor.

Bireysel ve ekip olarak katılma imkanı bulunulan yarışmada, son başvuru tarihinin 12 Aralık 2011 olduğu belirtildi.