Kir Tutmayan Perde Üretildi

Kir Tutmayan Perde Üretildi

Bursa’da faaliyet gösteren Elvin Tekstil A.Ş., kir tutmayan perde üretti. Firmanın ‘Green Guard’ adını verdiği ürün ile perde üzerine bulaşacak organik lekeler ve ortamdaki zararlı gazlar, günışığı ile temizleniyor.


Bursa’nın Nilüfer İlçesi’ne bağlı Çalı Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Elvin Tekstil A.Ş., Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi’nde açılan İcatlar 2011’de sergilediği patentli Green Guard isimli kir tutmayan perde ziyaretçiler tarafından ilgi görüyor. Ürünleri ile ilgili bilgi veren Elvin Tekstil A.Ş. Ar-Ge Sorumlusu Alev Deniz Üyepazarcı, ürünlerinin yeşil koruma anlamına gelen Green Guard adıyla üretildiğini belirterek, perdenin kendi kendini temizleme özelliğine sahip olduğunu kaydetti.

Ürettikleri kumaş ile perde üzerindeki organik lekelerin ve ortamdaki gazların günışığı ile temizlendiğini belirten Üyepazarcı, kumaşların ayrıca antibakteriyel özelliğe sahip olduğunu da dile getirdi.

Perdenin kullanıcılarına birçok avantaj sağladığını söyleyen Üyepazarcı, “Yıkamaya gerek kalmadan uzun süre perdenizi kullanabiliyorsunuz. Bu sayede su ve enerji tasarrufu sağlıyorsunuz. Ayrıca deterjan kullanımını indirerek, çevrenin korunmasına da katkıda bulunuyoruz.

Üyepazarcı, dünyada her geçen gün su ve enerji kaynaklarının azaldığını ve bu konuya katkı sağlamak için böyle bir ürün ürettiklerini söyledi. Üyepazarcı, “Bayanlar perdelerini yıkayıp asmak istemezler. Ürünümüz ile perdelerin yıkanmasını ve solmasını da engelliyoruz. Ayrıca perdelerin ömrü kumaşın ömrü ile aynı. Çünkü ürünümüz katalizör. Özelliğini yitirmiyor. Fiyatı da normal ürüne karşı çok cuzi bir fiyat farkı ile satılıyor” diye konuştu.

Ürünlerinin yüzde 80’inini başta Avrupa ve ABD olmak üzere ihraç ettiklerini belirten Üyepazarcı, Green Guard’ın yurtdışından da talep gördüğünü kaydetti.