Kahve Lekesi Nasıl Çıkarılır

Kahve Lekesi Nasıl Çıkarılır

Koltuktan kahve lekesi çıkarmak zordur. Profesyonel yardım olmadan da lekeyi çıkarabilirsiniz. Öncelikle kahve döküldükten hemen sonra harekete geçmelisiniz. Size yardımcı olacak sıvı deterjandan sodaya, tuza kadar birçok çözüm yolu var.

İhtiyacınız olanlar:
Su
Sıvı deterjan
Karbonat ve tuz
soda
Havlu
Leke çıkarıcı
Sirke veya konsantre çamaşır suyu

Kılıfları çıkarın.
Kahve döküldükten hemen sonra koltuğunuzun üzerinde çıkabilen kılıfların hepsini sökün.

Fazlalığı alın.
Fazlalığı havlu yardımıyla alın. Havluyu beyaz kullanmanız çok önemli çünkü renkli kumaşlar, koltuk yüzeyinde renk bırakabilir.

Tamamen durulayın.
Çıkardığınız kılıfları 5 dakika boyunca soğuk suda bekletin. Bir parça lekenin gittiğini göreceksiniz.

Sıvı deterjan uygulayın veya alternatif temizleme çözümler üretin.
Kahve lekesini çıkarmak için çamarşır suyu içermeyen sıvı deterjan kullanın. Lekenin çözülmesi için kılıflarınızı sabunlu sıcak suda 30 dakika bekletin.

Sıvı deterjan yerine karbonat ve tuz karışımını kullanabilirsiniz. Ama bu durumda lekelere önceden sıvı deterjan uygulamamanız gerekir. Karışımı kılıflara 30 dakika uygulayın.

Eğer soda uygulayacaksanız, lekeye 1 dakika uygulandıktan sonra temiz bir beyaz havlu ile kurutulmalısınız.

Tekrar durulayın.
Temiz suyla durulayın. Lekeleri çıkarmak için çitilemeyin. Çünkü çitilemek lekeyi daha çok yaydırabilir ve kumaşın renk atmasına neden olabilir. Eğer karbonat ve tuz uyguladıysanız durulamanıza gerek yok fakat bir süpürge yardımıya veya havluyla tozu üzerinden atmanız gerekir.

Leke çıkarıcı kullanın.
Eğer lekeniz çıkmamakta ısrarcıysa, leke çıkarıcı uygulamanız gerekebilir. Leke çıkarıcıyı uyguladıktan sonra iyice durulayın.

Leke çıkarıcı yerine sirke ve su karışımını ya da konsantre çamaşır suyunu uygulayabilirsiniz. Fakat bu renginin atmasına neden olabilir. Tüm lekenin üzerine dökmeden önce küçük bir alanda renk atıp atmadığını deneyerek geri kalan bölgelere de uygulayabilirsiniz.

HTHayat