Gümüş Eşyaların Bakımı Nasıl Yapılmalıdır

Gümüş Eşyaların Bakımı Nasıl Yapılmalıdır

Gümüş eşyalarımızın bakımını yapmak için öncelikle bu eşyaları nemli ve asitli ortamlardan uzak tutmamız gerekir. Böylece kendi kendine deforme olmasını engellemiş oluruz. Gümüş eşyalarımızın belli aralıklarla tozunu almamız gerekir. Böylece hem görünüşünü güzelleştirmiş hem de dış etkilerden korumuş oluruz.

Gümüş eşyaların kararıp yıpranmasını engellemek için yapabileceğimiz en kolay şey ise onları kullanmaktır. Bir kenarda bekletmek yerine günlük hayat sırasında kullanırsak, sürekli ortam değiştirdiği için bekleyerek yıpranma durumu ortaya çıkmaz ve kararma yapmaz.

Gümüş, yalnızca ev eşyalarında kullanılan bir madde değildir. Takılarda da sıklıkla kullanılır. Özellikle gümüş yüzükler, sürekli olarak insan terine maruz kaldığı için kararabilir. Böyle durumlar için piyasada gümüş parlatıcılar bulunmaktadır. Bu parlatıcıları pamuk yardımıyla uygularsak, takılarımızın hemen parladığını görebiliriz.

DİŞ MACUNU VE SİGARA KÜLÜ ZARARLI

Gümüş objelerin parlatılmasına ilişkin halk arasında yanlış bilinen bazı kanılar vardır. Örneğin gümüş objelerin sigara külü ile ya da diş macunu ile silinerek parlatılması gerektiği söylenmektedir. Fakat bu durum gümüş malzemelerin dış yapısı için oldukça zararlıdır. Sigara külünün ve diş macununun içindeki maddeler gümüş yüzeyinin çizilmesine neden olmaktadır. Parlatma amacıyla yola çıkıp gümüşümüzü yıpratmayı elbette istemeyiz.

Gümüş malzemeler için en iyi bakım ve parlatma yöntemlerinden biri, marketlerde satılan gümüş temizleyici kremleri kullanmaktır. Bu kremler yumuşak, pamuklu bir bez üstüne alınarak gümüş yüzeylere uygulandığında çok etkili sonuçlar vermektedir. Yine değişik bir uygulama yöntemi olarak pamuklu eldivenlerin dışına sürüp elimizle gümüşe uygulayabiliriz. Bunlardan sonuç alamadığımız aşırı kararmış durumlarda ise cila hanelere götürerek buralarda parlatma yoluna gidebiliriz.