Evinizin Dekorasyonu İçin 10 Altın Öneri

Evinizin Dekorasyonu İçin 10 Altın Öneri

Yaşam alanlarınızın dekorasyonunda kullandığınız seramik karolar, yaratmak istediğiniz etki için büyük önem taşır. Birbirinden şık seramik seçenekleriyle mekanlarınızda ayrıcalıklı ve göz alıcı atmosferler yaratabilirsiniz. NG Kütahya Seramik’in önerilerini incelemeden dekorasyonunuzu tamamlamayın.

Seramik karolarla, yaşadığınız yerleri ayrıcalıklı mekanlara dönüştürebilir, farklı atmosferler yaratabilirsiniz. Aydınlık, ferah ya da ışıltılı bir atmosfer yaratmak, modern ambiyanslar oluşturmak, mekana hareketlilik katmak istiyorsanız, bunun için seramik karoları kullanabilirsiniz. NG Kütahya Seramik, evinizi dekore ederken size ışık tutacak 10 altın öneriyi listeledi.

NG Kütahya Seramik’ten dekorasyonunuz için öneriler:

1. Aydınlık, ferahlık ve ışıltı gibi temaların peşindeyseniz, açık tonlu karolara yönelin. Beji temel alan renk şemanız doğallığı vurgulayacaksa kahve toprak tonları; romantik dokunuşlar arıyorsanız pembe, lila ve mavi tonlarını renk şemanıza ekleyin.

2. Tavan yüksekliğiniz yeterli değilse, duvarın orta hizasında bordür kullanmayın. Dikdörtgen karoları boyuna kullanarak yükseklik duygusunu vurgulayın.

3. Alanınız küçükse, yine küçük ölçekli karolar kullanın. Şimdilerde her boyutta karo mozaikler üretiliyor ve bu ürünler sayesinde duvarlarda asimetrik kesilmek zorunda kalan büyük karoların düzensiz görünümü engelleniyor.

4. Vurgulamak istediğiniz duvarı mekanın geneliyle uyumlu ama görsel olarak farklılaşan karolarla kaplatarak dikkatleri bu zeminin üstüne çekebilirsiniz. Bu uygulamayı banyoda klozetin veya şık bir ayaklı lavabonun monte edildiği duvar boyunca yapabilirsiniz.

5. Banyo ve mutfaklarda, fon ve dolaplar arasında tezatlık temasına yönelerek her iki tarafın da daha net ve güçlü bir biçimde algılanabilmesini sağlayabilirsiniz.

6. Zemin karoları da tıpkı duvarlarda olduğu gibi natürel, seramik veya porselen olmak üzere çalışılır. Yaşam alanlarınızda, özellikle zeminden ısıtma sistemi uygulanmışsa, ahşap görünümlü karolar kullanarak parke sıcaklığını yaşatabilirsiniz. Bu ürünleri duvarlarda yine doğal renklerdeki karolarla kompoze ederek özgün mekanlar oluşturabilirsiniz.

7. Metalik etkili yüzeylere sahip karolar kullanarak modern ambiyanslar yaratabilirsiniz.

8. Aynı malzemenin farklı boyutlarda oluşturulmuş karo serileriyle kendi özgün düzenlemeniz için de hareketli yüzeyler yaratabilirsiniz.

9. Üç boyutlu yüzeyleri olan karoları bir araya getirdiğinizde yakalayacağınız vurgu çok güçlü olacaktır. Bu tarz yüzeyleri kendileriyle gerek renk, gerekse doku anlamında kontrast oluşturacak objelerin gerisinde kullanın.

10. Karoları alışılageldik formatlarının dışında, örneğin bir yatak başı olarak kullanmayı deneyebilirsiniz. Yatak ve komodinlerinizin gerisinde kalan duvarı cesur renk ve dokuya sahip karolarla, şık bir pano misali dekore edin. Işığın günün değişen saatlerine göre üstlerine düştüğünde kendine has görünümler yakalayan üç boyutlu karolar bu tasarımlar için ideal.