Ev Dekorasyonunu Yenilemek İsteyenler Dikkat!

İş temposu ve şehir yaşamının zorlukları gitgide artarken evler de birer konfor yuvasına dönüşüyor. Yorgun şehir insanı, evinde huzurun yanı sıra rahatlık ve hayatını kolaylaştıracak detayları da arıyor. Peki, bu detayları nasıl çözümleyeceğinizi mi düşünüyorsunuz?

DEKORASYON ANLAYIŞI DEĞİŞTİ
Geçmişe göre farklılaşan ev anlayışı günümüzde yerini daha rahat, konforlu, sosyal donatılara sahip, daha geniş evlere bırakırken, dekorasyon anlayışı da değişti ve ihtiyaçlar arttı. Değişen yaşam koşulları, özellikle şehir hayatının yorucu temposu ve gelişen teknolojiyi hayatın her alanına entegre etme isteği de bu değişim ve ihtiyaçları beraberinde getiriyor…

RENK ÇEŞİTLİLİĞİ ÖN PLANDA
Ancak, bunca işin gücün arasında dekorasyonda ayrı bir uğraş. Oldukça önemli bir zaman ayırmak, belirlediğiniz tasarımı yaratmak için çokça araştırma yapmak gerekiyor. Günün sonunda en önemli ihtiyaç ise ortaya çıkan dekorasyonun rahat, fonksiyonel ve modaya da uygun olması gerekiyor. İşte tüm bu süreci kolaylaştırmak için Sinpaş Grubu konutlarının tasarımlarını yapan Dekor’s’un Tasarım Müdürü ve Yüksek Mimar Öznur Karga, dekorasyonda 2013 trendleri ilgili şu önerilerde bulunuyor:

EKLEKTİK EVLER, FONKSİYONEL YAKLAŞIMLAR
“Bu yıl dekorasyonda, mevcut formlar yeniden şekilleniyor ve teknolojiye duyarlı tasarım yaklaşımları benimseniyor. Stiller gibi malzemeler de karıştırıldı. Ahşap ve metal aynı anda kullanılıyor. Doğal ve endüstriyel ürünler birlikte uygulanıyor. Bu karışık malzemelerle eklektik evler ön plana çıkıyor. 2013’te fonksiyonel yaklaşımlar yine ön planda tutuluyor. Renklerde çeşitlilik ön planda ve parlak yüzeyli mobilyalar dikkati çekiyor. Yaşam alanlarının dekorasyonunda renkler üç farklı başlık altında toplanıyor; Gri, vanilya, çikolata kahve, fildişi tonları yaşam alanlarında kullanılacak genel renkler olarak başı çekerken, soğuk renklerde kobalt mavi, mor, petrol ve zümrüt, sıcak renklerde ise turuncu, fuşya, kırmızı ve hardal tamamlayıcı renkler olarak karşımıza çıkıyor. Genel renkleri özellikle duvar boyası olarak tercih ederken, sıcak renkleri puf, kırlent ve abajur gibi aksesuarlarda kullanmak daha iyi sonuçlar verecektir.”

BEJ VE ÇİKOLATA KOMBİNASYONU
Rahatlatıcı bir salon oluşturmak içinse bej ve çikolata kahvenin kombinasyonu kontrast oluşturarak etkiyi artırırken, bu yılın modası kahverengi tonlarında desenli duvar kağıdı kullanarak salonlara sofistike bir hava katmak mümkün. Modern ve metalik mekanlarda siyah-gri ile metalik gümüş bu yılın en popüler ve iddialı teması olarak karşımıza çıkıyor. Hemen hemen tüm raflardaki aksesuarlar metalik ve siyah tonlarıyla dikkatimizi çekiyor. Gri tonlarında duvarlar, beyaz tonlarında mobilyalar, petrol rengi kırlentler ve gümüş çerçeveler, şamdanlar ve vazolar metalik alanların vazgeçilmezleri arasında yerini alıyor.

RENKLİ DUVARLARLA HAREKET KATIN
Ev dekorasyonunda hareketlilik yakalamak için farklı duvar renkleri uygulama yaklaşımı düşünülebilir. Tek düzelikten kurtulmanın ilk yollarından biri de duvar kağıdı kullanmaktan geçiyor. Pratik duvar kağıtları sayesinde evlerde çok farklı etkiler oluşturulabiliyor. Yeni sezon duvar kağıtları yıkanabilir ve silinebilir şekilde tasarlanarak temizlik kolaylığı sağlıyor. Bu yıl, iri desenli duvar kağıtları yeni bir akımı da beraberinde getiriyor.