Ev Dekorasyonunda Çizgili Modeller

Ev dekorasyonunda çizgili desenlerle sakinleştirici bir hava oluşturmak mümkün. Çizgili desenleri belirli bir alanda değil istediğiniz her odada ve ver evde kullanabilirsiniz.

Çizgili, her dönemin ve her tarzın hem cesur hem de çekingen deseni. Gerektiğinde bütün gözleri üstüne çevirecek kadar iddialı, gerektiğinde soluk, belli belirsiz haliyle sakinleştirici bir etkiye sahip. Evinizde çizgili desenlerin gücünden yararlanın. Her amaca ve her tarza uyabilecek başka bir renk düşünemiyorum. Mütevazı bir mutfakta sevimli bir köşeyi de bir şatoda şömine başını da çizgili desenlerle dekore etmek mümkün.

Dekorasyon
FARKLI ÇİZGİLERLE BAMBAŞKA SONUÇLAR
Hem klasik hem de modern etki yaratabilen çizgili deseni kullanırken önemli olan yaratmak istediğiniz etki. Kullanılacak renklerin birbiriyle arasındaki uyumu ya da kontrastı, amacınıza uygun bir görüntü yaratmanızı sağlıyor. Olasılıklar sonsuz gibi… Çizgilerin sıklığı, genişliği, birbirine yakınlığı, uzaklığı ve renklerin çeşitliliği bambaşka sonuçlar yaratmanızı sağlıyor. Çizgili desenler ile güzel bir sonuç yaratmak istiyorsanız çizgilerin çeşitliliğinden yararlanın. Baskın, birbiriyle kontrast yaratan renkler, geniş çizgiler şeklinde kullanıldığında iddialı ve dramatik bir fon oluştururken, ince ve birbirine yakın ve çok renkli çizgililer, daha samimi ve eğlenceli bir ortam yaratıyor. Çizgili desenler, mekanda illüzyon yaratma etkisine de sahip aynı zamanda. Yatay ve dikey kullanarak çizgili desenlerle mekanı olduğundan geniş ve yüksek göstermek mümkün. Çizgilerin yönü konusunda kendinizi çok sıkmanıza gerek yok. Kimileri çizgilerin yönünün çok önemli olduğunu düşünse de yaratıcılığın önüne geçecek kısıtlamalar yapmaya gerek olmadığını düşünüyorum.

DİĞER DESENLERLE BİRLEŞTİRİN
Enine çizgili gömleklerin insanları olduklarından şişman göstermesi gibi enine çizgili desenler mekanı olduğundan daha basık ama buna rağmen daha geniş gösterebilir. Bu durumda yönü iyi tayin etmek zorundasınız. Yatak başı gibi alanlarda çizgili deseni dikine kullanmanız uygun olur. Yukarıya doğru bakan çizgiler, gözü yanıltarak mekanın olduğundan daha yüksek algılanmasını sağlayacaktır. Çizgililer diğer karmaşık desenlere göre son derece yalın ve basit desenler olduğu için farklı desenlerle birlikte kullanılmaya da çok elverişli. Özellikle belirgin olmayan çizgili desenler çiçekliler ve puanlılarla bir arada çok iyi sonuç veriyor. Böylelikle mekana derinlik kazandırmak da mümkün olabiliyor.

YAZLIK MEKANLARIN İLK TERCİHİ
Çizgili, yazlık evlere de en çok yakışan desen. Özellikle farklı genişliklerin bir arada kullanıldığı peştamal deseni görünümündeki çizgililer, tek başına ve diğer desenlerle bir arada kullanıldığında çok şık bir tasarım ortaya koyuyor. Eflatun, mavi ve lacivertle beyazın yarattığı çizgili desenler, klasikleşmiş çizgili kombinasyonlar olarak gösterilebilir.

ÇİZGİLİLERLE İLÜZYON YARATIN
Çizgili desene sahip kumaş ya da duvar kağıdı seçerken ister istemez gözün yaratacağı illüzyonu da hesaba katmak gerekiyor. Ve birbirini öldürmeyecek renk tonları seçmek için çaba sarfetmek gerekiyor. Seçtiğiniz renklerin bir araya gelmiş olduğu desenlere sahip duvar kağıtları ya da kumaşları almadan önce bir parça alıp eve getirin ve evinizin ışığı ile nasıl göründüğüne bir bakın. Kontrast yaratan ve gözü zorlayan kombinasyonlar yerine aynı renk ailesinden gelen renklerin bir arada kullanılması çok daha iyi bir sonuç verecektir.

Kaynak: Sabah