Ev Dekorasyonun da Renk Trendleri

color-trends-for-2013

Yeni yılla birlikte ünlü firmalar ve tasarımcılar 2013 trendlerini de açıkladılar. 2013 yılında en popüler iç tasarım renkleri neler? Her yıl değişen trenlerle birlikte kafamız iyice karışıyor. Bu yılın renk trendleri de zümrüt yeşili, mor tonları, hardal sarısı, okyanus mavisi, turuncu ve gri olarak belirlendi.

Zümrüt Yeşili

Renk konusunda dünyada otorite kabul edilen Pantone zümrüt yeşilini yılın rengi olarak seçti. Zümrüt yeşili zenginliği ve lüksü temsil eder. Aynı zamanda doğanın rengi olduğu için insana huzur verir ve rahatlatır. Aşağıda zümrüt yeşili, sarı ve mavi tonları harmanlanarak yaşam alanı oluşturulmuş.

Emerald-green-glassware

Emerald-green-interior

Mor Tonları

2013 ün diğer popüler renkleri; lila, leylak, lavanta gibi mor tonlarını kullanarak evinizi zenginleştirebilirsiniz. Lilac-interior-design

Living-room-in-shades-of-purple

Hardal Sarısı

2013 ün diğer rengi hardal sarısıdır. Aslında oldukça iddialı olan bu renk ev dekorasyonun da kullanmak cesaret ister. Fakat toprak tonlarıyla birlikte kullanıldığında harika bir uyum sağlar.

Mustard-yellow-living-room

Mustard-yellow-seating-in-a-living-room

Okyanus Mavisi

Mavinin dinlendirici bir etkisi vardır. Mavi rengini, açık ve koyu tonlarını birlikte kullanarak mükemmel bir uyum sağlayabilirsiniz.

Ocean-blue-living-room

Soothing-blue-living-room

Turuncu

2012 nin rengi olan turuncu 2013 yılına da hızlı bir giriş yaptı.

Orange-and-pink-living-room1

Tangerine-orange-dining-room

Gri Tonları

Gri, gözün en rahat algıladığı renklerden biridir. Alçak gönüllülüğü ifade eder, uzlaştırıcı ve denge unsuru olan bir renktir. Duvar renginde veya koltuk renginde griyi tercih edebilirsiniz. Ya da mobilyalarınız da metal kullanarak modern bir hava oluşturabilirsiniz.

Gray-living-room-seating

Gray-living-room-with-rich-blue-seating