Duvar Kağıdı Nasıl Sökülür?

Duvar kağıdınız eskidi, sökmek istiyorsunuz veya duvar kağıdını sökerek yenilemek istiyorsunuz fakat duvar kağıdı nasıl sökülür bilmiyorsanız haberimizi okuyun sizde kolayca yapabilirsiniz.

Temiz ve kolay söküm için bir kova ılık su ile içerisine bir miktar kağıt tutkalın da ilave edildikten sonra tüylü fırça veye tüylü tost boya rulosuyla kağıdın üzerini ıslatarak suyun değmediği yer kalmayacak şekilde ıslatılır.suyla uygulaması tamamlandık tan sonra 15 ile 20 dakika bir zamandan sonra kagıt söküm aşamasına geldikten sonra duvarın alt süpürgelik üstünden ek birleşim yerini bularak sökümüne süpürgelik üstünden başlayınız.
eski-duvar-kağıdını-sökebilme-3
NOT.Söküm esnasında kağıdı hızla ve birden bire çekerek ve yukarıdan kastırarak kaldırmayınız. Yanlış sökümlerde duvarların zeminini bozulur duvarlarda tamirat işleri çıkabilir.Şayet ilk su ıslatımın da söküm yetersiz kalabilir. İkinci bir kez suyla tekrar ıslatınız.

NOT.Söküm esnasında suyla duvarın ıslatımı sonrası söküm için bekletildiği zaman içerisinde kapı, pencerelerin kapalı olması kağıdın daha çabuk yumuşamasına yardımcı olur.

Söküm aşaması tamamlandık tan sonra yeni bir kaplama için duvardaki boya ve zemin hasarları için mutlaka alçı tamiratı ve zımparasının yapılmasını öneriyoruz.

NOT. Söküm sonrası Yeni duvar kaplaması için önerilenleri mutlaka yapınız.İNCE desenli kağıt kaplamalarında zemin düzeltmeleri ÇOK ve ÇOK önemlidir. söküm sonrası eski kaplamanın duvarda hasarlar ve pütürler bırakabilr ve eski boyasını kaldırabilir. Bu şekildeki zeminlere uygulama yapılması doğru değildir. ZIMPARA ve saten alçısı ile tamiratların yapılması ve tamiri yapılmış olan yerlerin üzerine de kağıt tutkalı ıslatılıp tamirlerin üzerine satar yerine uygulanmalıdır.

NOT. İNCE desenli uygulamalarda zemin temiz olmadığı taktirde.Uygulama sonrası karşılaşacağınız sonuçlar. Alttaki pütürlü ve tamiri yapılmayan yerlerin tamamını uygulama sonrası kaplamanın dışından bariz bir şekilde kötü ve bilinçsiz bir uygulama olarak görebilirsiniz.