Dikdörtgen Salonlar Nasıl Dekore Edilmeli

Dikdörtgen Salonlar Nasıl Dekore Edilmeli


Dikdörtgen salonlar dekorasyonla uğraşanlar sevdikleri tipte salonlardır. Çünkü bu salonlarda koltuk yerleştirmek diğer salonlara göre daha basittir. Genelde uzmanlar bu tip salonlar için bir üçlü, bir ikili bir de tekli berjer önermektedir.

Salonunuzun mutfağa yakın olan dip bölümüne bir yemek takımı kurabilirsiniz. Dikdörtgen salonlarındaki yemek takımlarında uzun masalar daha uygun olacaktır. Salonlar derinlemesine geniş hissedilse de çoğu dikdörtgen salon doğası gereği enine dardır. Endeki bu darlığı önlemek için ayna konumlandırmak en mantıklı çözümdür.

Bu aynanın pencereden gelen güneş ışığını salonun içine yansıtması ise ayrıca önemlidir. Ayna enden basıklığı önleyip salonu daha derin, daha geniş ve daha hoş gösterme konusunda çok faydalı olacaktır.

Dikdörtgen salonların vazgeçilmez üniteleri sehpalardır. Bu sehpalar hem kullanışlı hem mekânı dolduran öğelerdir. Ancak uzmanlar dikdörtgen salonlarda sehpa seçiminde elips sehpaların seçilmesini önermektedir. İç içe geçen ufak sehpalar da dikdörtgen salonlar için önemlidir. Bunlar hem yer kaplamayacak hem de boş köşeleri dolduracaktır. Dikdörtgen salonlar için son ayrıntı ise orta sehpanın çevresini biraz aşan büyüklükte bir halıdır.