Dekorasyonda Osmanlı Esintileri

Osmanlı Tarzı Ev dekorasyonu eskilerden günümüze ışık tutacak o dönemlerin havasını getirecek tasarım örneklerine yer vermek istedik umarız beğenirsiniz. Farklı dekorasyon anlayışı çizgisi üzerinden yola çıkan kişilerin tercihi osmanlı tarzı stillerde buluşuyor.

Osmanlı tarzı ev dekorasyonu için kolları sıvadıysanız hemen ihtişamlı Osmanlı saraylarının aklınıza gelmesi doğaldır. Aynı zamanda dönemin el sanatları, kumaşları ve gelenekleri de evinizin dekorasyonuna yansıyacaktır. İşleme, oyma, sedef, sedir, püskül, kadife, çini, eskitme mobilya, mermer, pirinç gibi dekorasyon öğelerine yer verilebilir. Buradaki fotoğrafların bazılarında Osmanlı ve Selçuklu dönemini tarzına sıkça yansıtan Zeynep Fadıllıoğlu’nun çalışmaları ve kendi evi de bulunuyor.

Doğal malzeme, ahşap kullanımı, gösterişli perdeler ve desenli halılar kullanabilirsiniz.

Osmanlı tarzı için verilen önerilerin hepsini bir arada kullanmak zorunda değilsiniz. Kendi zevkinizle bu tarzı bir araya getirmenin yollarını da bulabilirsiniz. Kanepe yerine sedir tercih etmeniz bile Osmanlı dönemini simgelemeye yetecektir. Aksesuarlarınızı eskitilmiş görünümlü seçerek ve özellikle dekoratif yastıklarda Osmanlı motiflerini tercih ederek bu etkiyi vurgulayabilirsiniz.