Dekorasyonda Dikkat Edilecek Hususlar

Dekorasyonda Dikkat Edilecek Hususlar

4-Residential-Remodels

Mobilya seçerken hangi mekan için seçildiği ve o mekanın planlaması çok önemlidir. Küçük mekanlar için iri mobilyalardan kaçınmalıyız.
Mobilyalar fonksiyonlarına göre uygun çözüm üretilerek ve uygun malzeme seçilerek imal edilmiş olmalı.
Sadece estetik görüntüsüne bakarak mobilya seçmemeliyiz. Oturma elemanlarında rahatlık sağlanmış mı, kapak açılımları kullanım yerine uygun mu vb. fonksiyonlara dikkat etmeliyiz.
Çocuklu evde cam ya da kırılabilen ve köşeleri sivri biten mobilyalardan kaçınmalıyız.
Odamız küçükse çok parçalı ve çok renkli mobilyalardan seçmemeliyiz.
Mobilyalar ile duvar renkleri uyumlu olmakla birlikte farklı tonlarda renk seçilmelidir.
Oturma elemanlarında kolay silinebilir ve terletmeyen, otururken kaymamıza neden olmayan kumaşlar tercih edilmelidir.
Koltuklarımız ve halımız renk uyumu sağlamakla birlikte, biri düz biri desenli tercih edilmeli, kontrast renklerin de uyum sağladığı unutulmamalıdır.
Günümüzde, mobilyalarda açık renk ve suni kaplamalı (ama gerçek kaplama gibi görünen) cilasız mobilyalar, koltuk ve kanepelerde ise tamamı silinebilir kumaş kaplı ahşapsız elemanlar kullanım rahatlığı sağlar.
Sehpa ve masa yüzeyinde şeffaf cam tercih edilmesi modernlik etkisini arttırabileceği gibi, kütle etkisi de oluşturmazlar. Mekanın geniş algılanmasına da yardımcı olurlar.
Çok şık olduğunu düşündüğümüz halılarımız varsa şeffaf cam sehpalar halılarınızın kesintisiz görünmesine yardımcı olurlar.
Küçük mekanlar için köşe oturma elemanları seçilirse mekan daha geniş algılanır.
Mobilyalarımızla birlikte tamamlayıcı parça olarak ayna kullanarak derinlik elde eder ve mekanı geniş algılatabiliriz.
Günümüzde mobilya seçiminde takım anlayışı kalmamıştır. Bununla birlikte seçtiğimiz mobilyalar karmaşa oluşturmamalıdır.
Plazma televizyonları duvara monte etmek istiyor ve duvarda da kabloların görünmemesini istiyorsak; günümüz televizyon üniteli mobilyalarda ahşap arkalıklı üniteler kullanarak kabloların arkada kalmasını sağlar ve görüntü kirliliğini önlemiş oluruz.
İş yerleri için seçtiğimiz mobilyaların personel veya makam odası için gerekli özelliklerine göre seçim yapılmalı ve dolaşım alanlarına dikkat edilmelidir.

Kardashian8

Kaynak YeniŞafak