1
×

Dar Balkonlar İçin Dekorasyon Önerileri


Küçük ve veya dar bir balkonunuz olabilir, bu dar balkonu birkaç dokunuşlar hem kullanışlı hemde göz zevkinize hitap edecek bir mekan haline getirebilirsiniz.

Balkonlarınızda yerinizin dar olması büyük düşünemeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Küçük alanlarda bile büyük fikirler ve yaratıcı dekorasyon çözümlerini hayat geçirebilirsiniz. Tek yapmanız gereken aklınızdan geçenleri biraz sadeleştirmek ve basitleştirmek. Balkonunuzun her metrekaresinden maksimum faydayı elde etmeye çalışın ve önceliğinizi belirleyerek işe başlayın:

Önceliğiniz balkonunuzda yemek yemek mi, kitap-dergi keyfi yapıp müzik dinlemek mi, ayaklarınızı uzatıp dinlenmek mi yoksa sadece çiçek yetiştirmek mi? Balkonunuzu ne şekilde değerlendirmek istediğinize karar verdikten sora bir stil belirleyin ve beğendiğiniz dekorasyon fikrini hayata geçirin.

Biz sizin için, yaz aylarında yorucu şehir hayatından kaçıp yaşayabileceğiniz keyif dakikalarını, daracık anlara sığdırmak için ilham verebilecek birkaç dekorasyon önerisi hazırladık:

• Balkonunuzu dinlenmek ve dergi, gazete, kitap okumak için kullanmak istiyorsanız, en ideal oturma çözümü balkonun bir köşesine ahşaptan bir oturma grubu yaptırıp üzerine bolca renkli yastık atmak. Üstelik bu oturma grubunu bir sandık gibi de tasarlatabilir ve depolama çözümü olarak da değerlendirebilirsiniz.

• Önceliğiniz balkonda yemek yemekse, fazla yer kaplamayan yuvarlak bistro masalar ve katlanır sandalyeler en ideal çözüm. Masa-sandalye takımı almak yerine farklı renk ve tarzda sandalyeleri ferforje veya ahşap bir bistro masayla kombine edebilirsiniz.

• Biraz renk ve farklı dokuları bir arada kullanarak, dar bir balkonda bile değişik alanlar yaratabilirsiniz.

• Balkonunuzun bir duvarına boy aynası monte ederek görsel bir hile yapabilir, alanı iki kat daha büyük gösterebilirsiniz.

• Balkon aksesuarlarınızı ve çiçeklerinizi sergilemek için raflar ve katlı sistemler kullanarak yerden kazanabilirsiniz. Ikea’nın katlı metalik raf sistemleri veya duvara dayayabileceğiniz bir merdiven çiçeklerinizi sergilemek için ideal bir çözüm.

• İkea’ın güneş enerjili Solig balkon aydınlatmalarıyla hem doğayı koruyabilir hem de yaz akşamlarınıza ışıltı katabilirsiniz.

• Balkonunuzun bir köşesinde, büyük bir galvaniz tepsinin içine sahilden topladığınız çakıl taşları ve kum koyarak farklı boylarda beyaz mumlar yakabilir, keyifli yaz akşamlarının tadını çıkarabilirsiniz.

• Bu yaz tüm dekorasyon adreslerinde görmeye alışkın olduğunuz boy boy ve renk renk fenerleri duvarınıza monte edebilir ya da farklı boylarda galvaniz fenerleri balkonunuzun bir köşesinde yere koyabilirsiniz.

  • WhatsApp
  • Pinterest
  • E-Posta
Yorum Ekleme Alanı

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


Henüz yorum yapılmamış