Daha Aydınlık Mutfaklar İçin Öneriler

Küçük Mutfak Modelleri
Mutfaklar özellikle kadınların evlerinde en çok önem verdikleri ve en çok vakit geçirdikleri bölümdür. Bu kadar çok vaktin harcandığı mutfaklarda dekorasyonun her açıdan düşünülerek yapılması gerekmektedir. Mutfağın doğru olarak aydınlatmasının sağlanması, mutfağın daha ferah olmasına yardımcı olur. Aydınlık mutfaklarda daha mutlu ve daha kaliteli zaman geçirilir.

Doğru fayans seçimi
Aydınlık bir mutfak için önemli olan hususlardan birisi, doğru fayansın seçimidir. Seçilecek olan mutfak fayanslarının; dekoratif, suyla teması durumunda deforme olmayan ve kolay temizlenebilen özellikte olması gerekmektedir.

Standart kornişli perde kullanmayın
Mutfak dekorasyonunun vazgeçilmezlerinden olan mutfak perdelerinin, mutfağı aydınlık tutacak olmasının yanında ferahlıkta katmalıdır. Bu yüzden standart kornişli perdeler yerine daha süslü ve daha kullanışlı olan diğer çeşitli perdeler tercih edilmelidir.

Duvarları canlı tutun
Mutfak duvarlarının renkli olması, mutfağın daha canlı görünmesine yardımcı olmaktadır. Örneğin; yeşil, turuncu ve kayısı renginin tonlarından herhangi birisi tercih edilerek, mutfak duvarlarının bu renge boyanmasından sonraki haline bayılacaksınız. Canlı ve aydınlık olan renklerin kullanımıyla, güneş ışınlarının yansımasından yararlanılarak ortam çok daha canlı hale getirilecektir.

Açık renkleri tercih edin
Duvarların canlı renklerde olmasından sonra ikinci temel canlılık, mutfak dolaplarının açık renk meşe veya lale tonlarına boyanmasıyla sağlanabilir.

Doğru aydınlatmayla şık mutfaklar
Doğru aydınlatmanın sağlanmasıyla şık ve farklı bir mutfak yaratılabilir. Aydınlatma konusunda mutfak dolaplarına, mermerden yansıyacak şekilde küçük spot ışıklar yerleştirilebilir. Yemek masasının üst kısmına, mutfak dolaplarına monte edilmiş olanlardan daha kuvvetli ışık yayan aydınlatmalar tercih edilebilir. Böylelikle, bilhassa akşam yemekleri için hoş bir ambiyans yaratılmış olunur.

Alanı geniş gösterecek fikirler
Mutfakta ışıktan yararlanma konusunda; buzdolabı ve bulaşık makinesi gibi büyük ölçülü olan ev aletlerinin ışığı olumsuz yönde etkilemeyecek şekilde konumlandırılması gerekmektedir. Ayrıca mutfak zemininde açık renk kullanılması, karanlık mutfakların daha geniş görünmesini ve daha aydınlık olmasını sağlayacaktır.