Çocuklar İçin Tasarlanmış Mobilyalar


Çocuk markası Tink Things’in tasarladığı bu mobilyalarda amaç çocuğunuzun duyusal zekasını artırmak.Bir çocuğun çevresi, hareket ve oyunla etkileşiminin büyüme ve gelişme, konsantrasyon ve öğrenme kabiliyetini büyük oranda etkilediği artık kanıtlanmış bir gerçektir. Bu diziyi tasarlarken tasarımcılar bir çocuğun çeşitli duyu gereksinimlerini düşünmüş ve kendisine rahat bir çevre oluşturacak terapötik ilkeleri kullanmışlardır.

Mia Sandalye çoğunlukla duyusal olarak hassas olan ve bir grupta performans göstermek için bir takım özel alana ve yatıştırmaya ihtiyaç duyan çocuklar içindir. Sabit olmayan kumaş döşeme yumuşak sallanan hareketi ve derin basınç yatıştırması sağlayarak yatıştırıcı bir konsantrasyona sahip bir çocuğa yardımcı olur. Hâlâ bir çocuk biraz daha fazla izolasyona ihtiyaç duyduğunda, koltukta bir çocuğun kendisi için koz yapımı yapmak ve kozasını yapmak için kullanabileceği kılıflı bir başlık bulunur.


Ika sandalye, çok teşvik gerektiren ve çevrelerine yönelik tepkilerinde hiperaktif veya itaatkar çocuklar için geçerlidir. Koltuğu öncelikle sallanan ve sarkan salıncak olarak tasarlanmıştır. Sandalyenin bu hareketi, iyi performans göstermesi için bir takım uyaranlara ihtiyaç duyan çocuklarda konsantrasyonu ve hafızayı artırıyor.


Bu tür mobilya, evlerde olduğu kadar ilkokulda da kullanılabilir. Çocuklar, ondan çıkacak tüm eğlencelerden başka, ondan çok fayda sağlayacaklar.