Çamaşır Kurutma Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli


Çamaşır kurutma makinesi kullanarak hayatınızı kolaylaştırabilir, çamaşırlarınızın daha kısa sürede kurumasını sağlayarak zamandan tasarruf sağlayabilirsiniz. Çamaşırlarınızı yıkadıktan sonra doğal yoldan kurumasını beklemeniz zaman kaybına neden olur. Ayrıca çamaşırların kuruma süresi, bulunduğunuz mevsime göre değişiklik gösterir. Yaz aylarında çamaşırlar daha kısa sürede kururken, kışın çamaşırların kuruma süresi uzar. Bunun dışında, çamaşırlarınızı balkonda kurutuyorsanız; egzos dumanı ve kış aylarında ısınma nedeniyle oluşan hava kirliliği çamaşırlarınızın daha kurmadan kirlenmesine yol açar. Evinizin içinde kurutmaya çalıştığınız çamaşırlar, evinizde dağınık bir görüntü oluşturur. Evin içinde askılara asılarak ya da koltuklara atılarak kurutulan çamaşırlar, evin ortam ısını düşürür. Aynı zamanda ortamda nem oluşmasına sebep olur. Evinizde çamaşır kurutma makinesi kullanarak, zamandan kazanır, sağlığınızı korur ve evinizin dağınık görünmesini engellemiş olursunuz.
Sık sık yıkama ve kurutma işlemlerine maruz kalan gömlekler, esnek olmayan kumaş yapılarından dolayı kırışmaya, çekmeye ve yıpranmaya oldukça elverişlidir. Ayrıca, vazgeçilmez olan beyaz renkli gömleklerde yüksek sıcaklıklarda sararma olabilmektedir. Özel olarak geliştirilen ve 2 adet gömleği 30 dk’da kurutabilen, Gömlek 30 Programı‘na sahip ürünleri tercih ederek gömleklerinizin kırışmadan, çekmeden, yıpranmadan ve sararmadan kurumasını sağlayabilirsiniz.

Giysilerinizi sigara gibi kötü kokulardan arındırmak istiyorsanız; Havalandırma Programı‘na sahip ürünleri tercih edebilirsiniz.
Çamaşırlarınızda en hassas kurutmanın uygulanmasını istiyorsanız; Akıllı Nem Sensörü Sistemi‘ne sahip ürünleri tercih edebilirsiniz. Bu özellik sayesinde makineniz, kurutma süresini çamaşırın cinsine ve arzu edilen kuruluk derecesine göre en hassas şekilde hesaplar ve otomatik olarak ayarlar.
Çamaşırlarınızın makineden daha az kırışıkla çıkmasını istiyorsanız; Kırışık Önleme Fonksiyonu‘na sahip makineleri tercih edebilirsiniz.
Evde uzun vakit geçiremiyorsanız; istediğiniz saatte kurutmaya başlayabilen, Zaman Programlama Özelliği‘ne sahip ürünlerden seçebilirsiniz.