Bosch EcoLogixx 7 Çamaşır Kurutma Makinesi


Bosch EcoLogixx 7 ile kışın çamaşır kurutmak hem pratik hem ekonomik hem hijyenik!

Dünyanın en tasarruflusu, evinizin en konforlusu!

Kışın yağışlı ve soğuk havalarda çamaşırların dışarıda kuruması çok uzun zaman alırken, hava kuru bile olsa çamaşırları, dışarıda kurutmak, hijyen ile ilgili pek çok tehlikeye neden oluyor. Oysa eşsiz ActiveAir teknolojisi ile üretilen Bosch EcoLogixx 7 hava yoğunlaştırmalı kurutma makinesi, çamaşırları, dışarıda kurutmaktan kaynaklanan toz, kir, is, egzoz gazları gibi zararlı etkenlerden koruyor. Kullanıcıyı çamaşır asma, kurutma, toplama gibi uğraşlardan kurtararak zaman tasarrufu da sağlıyor. A enerji sınıfından bile yüzde 50 daha fazla tasarruflu olduğundan hem aile bütçesini koruyor, hem de doğaya katkı sağlıyor.

“Yaşam için teknoloji” sloganıyla sadece bugünkü değil, gelecekteki yaşamımızı da iyileştiren teknolojiler sunan ve hayatı kolaylaştıran Bosch Ev Aletleri’nin Ecologixx 7 kurutma makinesi, kilogram başına sadece 0,23 kW saat enerji harcaması ile A enerji sınıfından bile yüzde 50 daha fazla tasarruf sağlıyor ve dünyanın enerji verimliliği en yüksek kurutma makinesi olma özelliği taşıyor. Ayrıca, Bosch EcoLogixx 7 kurutma makinesi çamaşırları, balkonda kurutmadan kaynaklanan toz, kir, is, egzoz gazları gibi zararlı etkenlerden koruyor ve kullanıcıyı çamaşır asma, kurutma, toplama gibi uğraşlardan kurtararak zaman tasarrufu da sağlıyor. Doğa ve aile bütçesi dostu bu makine aynı zamanda Bosch’un çamaşır makineleri ile uyumlu buz mavisi LCD ekran tasarımıyla da dikkat çekiyor. Ayrıca, Türkçe panel ve yenilenen program seçim düğmesi ve menü tuşları ile de büyük kullanım kolaylığı sunuyor.

Kurutma makinesi bir lüks değil, gereklilik

Çamaşırları kurutma makinesi yerine oda içinde kurutmak odaya zararlı gazların dolmasına neden oluyor. Özellikle kışın evde çamaşır kurutmak daha da eziyet haline geliyor, çünkü odaya asılan çamaşırlar, ısıtıcıların veriminin düşmesine de sebebiyet veriyor. Ev içinde çamaşır kurutmanın, hem sağlık hem de ekonomi açısından neden olduğu zararın üzerine bir de odadaki nemlenme ve görüntü kirliliği eklenince, sonuç hiç hoş olmuyor. Çamaşır kurutma makineleri, kurutma işlemine farklı bir boyut kazandırmaları ile son dönemde yaygın olarak kullanılmaya başlandı. Çamaşırları koruyan ve ütüye hazır hale getiren ve hatta bazen ütüye bile gerek bırakmayan kurutma makineleri, üstün teknolojileri ve diğer avantajları ile her evin ihtiyacı haline geldi. Özellikle büyük şehirlerde mekan sorununun hat safhaya ulaşması ve hava kirliliği, kurutma makinelerinin dar alanda kurutma yapma ve hijyenik çözümler sunma özelliklerini ön plana çıkarıyor.

Çamaşırlarınızı ister gece ister gündüz istediğiniz saatte kurutun

Çamaşır kurutma makinelerinin bir diğer avantajı da, zaman kavramını, tüketicinin hayatını kolaylaştıracak yönde değiştirmesinden geliyor. Son derece sessiz çalışan, üstelik çamaşırları asarak kurutmaya kıyasla oldukça kısa sürede kurutan çamaşır kurutma makineleri sayesinde artık erkenden çamaşır yıkayıp, gün içinde kurutma telaşı da sona eriyor. Tüketiciler, gece yarısı bile kurutma makinelerini çalıştırıp, ertesi sabaha çocuklarının okul formasını, eşlerinin ya da kendilerinin en sevdikleri kıyafetlerini, temiz ve kuru bir şekilde kullanabiliyor.

Enerji tasarrufunda dünya rekoru

Bosch, kurutma makineleri için geliştirdiği ActiveAir Teknolojisi ve tam otomatik Kendi Kendini Temizleyen Kondenser ile çamaşır bakımında yeni bir çığır açıyor. Akıllı ActiveAir Teknolojisi, kapalı devre içerisinde çalışan bir ısı pompa sistemi. Bu dolaşım sisteminde, kurutma havası, tekrar tekrar ısıtılmadan ısı pompası sayesinde korunuyor ve böylece var olan ısı korunarak en düşük maliyetle en yüksek ısı verimliliği sağlanmış oluyor. Kendi kendini temizleyen kondenser ise kullanıcıların diğer kurutma makinelerinde yapması gereken temizlik işlemlerini azaltarak kullanıcılara büyük bir kolaylık sağlıyor. Ayrıca, EcoLogixx 7’nin eşsiz A-%50 enerji sınıfının kullanım ömrü boyunca korunmasını sağlıyor.

Bilim insanları da Bosch Ecologixx 7’yi öneriyor

Çevreyi korumak için 1977 yılında Almanya’da kurulan, bağımsız bir araştırma ve danışma birimi olan Uygulamalı Ekoloji Enstitüsü Freiburg (Das Öko-Institut e.V.) tarafından yapılan araştırma, soğuk havalarda odada yapılan kurutmanın, Bosch EcoLogixx 7 kurutma makinesi ile yapılan kurutmaya oranla 3 kat daha fazla enerji tüketilmesine sebep olduğunu ortaya koyuyor. Bosch EcoLogixx 7, enerji sarfiyatına karşı oluşuyla bilim çevrelerinin de takdirini topluyor.

Ünü de tescilli

Almanya’nın en önemli araştırma kurumu enstitüsü StiWa’nın aylık olarak çıkarttığı “Stiftung Warentest” Dergisi’nin “dünyanın en ünlü on beş kurutma makinesi markalarının” yer aldığı bir değerlendirmesinde Bosch WTW86560 kurutma makinesi, birçok kriterde rakiplerini geride bırakarak test birincisi seçildi. WTW86561 EcoLogixx 7 de, kardeşi WTW86560’in izinden gidiyor ve tüm bu kaliteyi A enerji sınıfından tam yüzde 50 tasarruf yaparak destekliyor.

Kurutmada çok hassas

Bosch Ecologixx 7 SensitiveDrying (hassas kurutma) sistemiyle çamaşırları korumada da kendini gösteriyor. Bu sistem, kırışıklık önleyici özelliği olan, kumaş koruyucu içyapısı ve dalga formunda ekstra büyük bir tambur ve çamaşırları hassas bir şekilde ileri geri çeviren yumuşak taşıyıcıların oluşturduğu benzersiz bir birleşimin eseri. DuoTronic kurutma teknolojisi sayesinde ise çamaşırın türünü, miktarını, nemini algılayıp, her aşamada nem ve ısı kontrolü yaparak kurutma süresini otomatik olarak ayarlıyor. Böylece Bosch EcoLogixx 7 ile çamaşırlarınızın dokuları zarar görmemiş, neredeyse hiç kırışmamış ve yumuşacık kalarak kurutuluyor. Bosch EcoLogixx 7’den, bebeklerinki başta olmak üzere tüm hassas ciltlerin güvenle ve sağlıkla giyebilecekleri tertemiz çamaşırlar çıkıyor.

Ecologixx 7 ile konforunuz yerinde

Bosch Ecologixx 7 ile işleriniz artık çok daha kolay bir hale geliyor. Tek tuşla kullanım, kalan süreyi gösteren büyük LCD ekran, süre seçimi, tambur içi aydınlatması, program akış göstergesi gibi birçok özelliği ile işlerinizi kolaylaştırmak için gerekli olan tüm donanıma sahip Ecologixx 7, kısa zaman içerisinde vazgeçilmeziniz haline geliyor. TouchControl dokunmatik tuşlarında yer alan program sonunda sesli haber verme, kalan zamanı gösterme, kurutma aşamasının takibi, hava filtresi dolduğunda uyarı sesi gibi özellikleriyle de Ecologixx 7 dikkatleri üzerine çekiyor. Bunun yanı sıra kurutma makinelerinin sürekli bakım gerektiren ve elle itinayla temizlenmesi gereken kondenser, Bosch Ecologixx 7 kullanıcılarını da bu zahmetli bakımdan kurtarıyor ve kendi kendini temizliyor. Ecologixx 7, Kendi Kendini temizleyen Kondenser’i ile performansa zarar veren, kurutma sürelerinin uzamasına neden olan ve bu sebeple enerji tüketimini artıran kalıntıların oluşmasını engelliyor. Cam kapağıyla da çamaşır makinenizle mükemmel bir uyum sağlıyor.