Bebek Odası Dekorasyon Fikirleri

Birbirinden şirin bebek odalarının içinden seçim yapmakta çok mu zorlanıyorsunuz?

Ailenize yeni katılan bu minik için bebek odası seçimi yaparken nelere dikkat etmeniz gerekiyor?

Minik elleri, minik ayakları, mis kokusuyla hayatınıza girecek olan bebeğinizin odasını hazırlarken, size fikir verecek birkaç bebek odası modeli:

– Bebeğiniz yeni doğduğunda portatif bir yatak kullanmanız çok işinize yarayabilir. Gerekirse bebeğinizi geceleri yanınıza alabilir ya da gündüzleri salona götürebilirsiniz.

– Bebek odasının olmazsa olmazlarından biri olan emzirme koltuğunuzun yan kısımları kolunuzu koyabileceğiniz gibi olmalı. Ayaklarınızı uzatmanız için küçük bir pufu olmasına da dikkat edin. Sallanan koltuk modelleri bebeğinizi uyuturken size kolaylık sağlayacaktır.

– Bebeğinizin komodininin üstüne kenarları korunaklı bir parça ekleyerek altını değiştirmek amaçlı da kullanabilirsiniz. Böylece fazladan bir alt değiştirme masası almanıza gerek kalmaz.

– Bebeğinizin odasına bir sedir ekleyebilirsiniz. Bebeğiniz küçükken gerekirse yanında uzanabileceğiniz, büyüdüğünde de arkadaşlarıyla oturup, oyunlar oynayabileceği bir köşe olur.

– Bebeğinizin yatağının üzerine oynayabileceği oyuncaklar asabilirsiniz. Bebeğiniz oyuncakları ile oyalanırken, siz de işlerinizi halledebilirsiniz. Bu tip oyuncaklar aynı zamanda bebeğinizin zihinsel ve fiziksel gelişimine de katkıda bulunur.

– Bebeğinizin odasında geceleri de kullanacağınızı düşünerek loş aydınlatma seçmenizde fayda var. Tavana asacağınız lambanızın yanına küçük bir gece lambası ekleyebilirsiniz.


– Kardeşiyle odasını paylaşacak abiler ve ablaları da unutmamak gerekir. Abisi ya da ablası kardeşinin gelip odasını aldığını düşünmemeli. Odayı yenilerken büyük kardeşi de mutlu edecek bazı yenilikler yapabilirsiniz. Bebeğin karyolasının yanına abisi veya ablası için bir oyun alanı ekleyebilirsiniz. Böylelikle kardeşi beşiğinde uyurken ablası ya da abisi de resim yapabilir, arkadaşları ile oyun oynayabilir.

– Bebeğinizin odasının duvarlarını çeşitli resim ve fotoğraflarla süsleyebilirsiniz. Böylece daha sıcak bir ortam yaratabilirsiniz.