Alfemo Retro 70’s Serisi

Alfemo Retro 70’s Serisi

Sıradışı ve modern mobilyanın öncüsü Alfemo, baharda evini yenilemek isteyenlere, 2013 sezonu için ürettiği iddialı ürünlerden Retro 70’s serisini öneriyor.

Geçmişe olan bağımızı koparmak istemiyiz. Her fırsatta 70’li yıllara olan özlemimizi dile getiririz. Anılardan, kıyafetlerden, aksesuarlardan, mobilyalardan sürekli bahseder, o günlerin sıcaklığını aradığımızı söyleriz.

70’li yıllarda, kimse birbirinden bu kadar uzak değildi. Komşular, birbirini tanımanın ötesinde, birer akraba olmuşlardı. Apartmanda birbirlerinden habersiz kimse yoktu. Televizyonun yeni çıktığı dönemlerde, akşamları televizyonu olan komşunun evine toplanılırdı.

Çekirdek aileler bu kadar çok değildi. Geniş aileler çoğunluktaydı. Geniş aile; anne, baba, çocuklar, dede, anneanne veya babaanne gibi aile bireylerinden oluşmaktaydı.

İspanyol paça pantolonlar, apartman topuklu ayakkabılar ve uzun saçlar o dönemin olmazsa olmazlarıydı. Uzun saçlı en çok sevilen sanatçılar Barış Manço ve Cem Karaca’ydı. Beyaz Kelebekler, Üç Hürel, Moğollar, Kurtalan Ekspress popüler müzik gruplarıydı.

Günümüzde kimi evlerde de olduğu gibi o yıllarda da evlerde misafir odaları olurdu. Misafir odalarına en güzel koltuk takımları alınır, sürekli temizlenir, misafir dışında ev halkı o odada ağırlanmazdı. Büfelerinde en güzel yemek takımları saklanır. O takımlarda sadece misafir geldiği zaman yemek yenirdi.

70’LERLE 2013’ÜN UYUMU BİR ARADA

Alfemo Mobilya, tüm bu özlemlerimizi duyarak yola çıktı ve Retro 70’s koleksiyonunu üreterek 70’lerin sıcaklığını günümüze taşıdı. Modern detayların ve nostaljik çizgilerin bir arada bulunduğu koleksiyonda yatak odası, yemek odası ve oturma grubu bulunuyor. Soft Beyaz ve Sakremento meşe renklerinin uyumuna bol saklama alanları eklenince insanı geçmişle bugün arasında uzun bir yoluculuğa çıkarıyor. Yatak odasında; başlığa entegre ve isteğe göre yönü değiştirilebilen komodin ile geniş karyolası, çıkarabilir ve rahatlıkla temizlenebilir döşemeli karyola başlığı, sürgülü ve menteşeli kapakların bir arada olduğu gardırop ile 1970’li yıllar ile 2013’ün uyumunu bir arada yakalayabilirsiniz. Yemek odasında yer alan büfesinde yemek takımlarınız saklayabilir, camlı bölmesinde eski fotoğraflarınıza yer açabilirsiniz. Açılabilir yemek masasında geniş ailenizle akşam yemeklerinde buluşup, eski günlerdeki gibi uzun ve sıcacık yemek masasındaki sohbetlerinize devam etme şansını yakalayabilirsiniz. Oturma grubu ile 70’li yılları modern çizgilerle salonunuza geri taşıyabilirsiniz.