3-6 Yaş Arası Çocuk Odaları

Çocuğunuza odasının dekorasyonunda söz hakkı tanımanız gereken bir döneme geçiyorsunuz.
Bu yaş grubundaki çocukların favori karakterleri vardır ve odalarını bu karakterlerle dekore etmek isterler. Çocuğunuzun odasını onun istediği doğrultuda hayali kahramanları, çizgi film karakterleri
ya da orman, şato gibi mekanların resimleriyle kaplayın. Kişiliğinin temelinin atıldığı kritik bir dönem olarak adlandırılan okul öncesi yıllarda verilen eğitim çocuğun tüm yaşamını etkiler. İlköğretim
1. Sınıfa okul öncesi eğitimden yararlanmış olarak gelen çocuğun çok daha çabuk okuma yazmaya başladığı, problem çözme, iletişim kurma becerilerinin geliştirdiği gözlemlenmiştir. Odasını dekore ederken bir bölümünü hobi alanı olarak ayırabilirsiniz.

Mobilya: Cinsiyet ayırımına göre mobilya ve aksesuar seçimine gitmek ve artık onun bebeklikten çıkıp kendisini keşfetmeye başladığını unutmamak gerekir. Oyun çocuklar için gerçek bir gıdadır Sağlıklı büyümeleri, zekâlarını geliştirmeleri, renkli ve özgüvenli kişilikler oluşturabilmeleri için gerekli oyun zamanını ve mekânını yaratmalısınız. Oyun odası için hafif, kolay taşınabilen mobilyalar seçin. Eğer yatağın parmaklıkları varsa inip kalkabilmelidir. Sağlamlık açısından masif ağaçları tercih edin. Parmaklık aralıkları 5-7 cm. arasında olmalıdır. Ayrıca odada yatağın konumunu hava akımından, kalorifer peteklerinden veya başka bir ısı kaynağından uzak bir yere göre ayarlayın.

Renk: Artık renkli tasarımlara geçmeye başlayabilirsiniz. Rengin doğru kullanımını sağlamak, özellikle renk-ışık ve renk-malzeme ilişkilerine bağlıdır. Duvarlarını rengârenk boyayabilir ya da çocuğunuzun maceracı ruhu için bir duvarın önünü bos bırakıp çizim yapması için kullanmasına izin verebilirsiniz.

Aksesuarlar: Oyuncak sandıkları ve sepetler, çocuk odasında depolamanın en yaygın ve fonksiyonel çözümleri arasında Ancak güvenlik çok önemli. Çoğunlukla ahşap olan bu sandıkların açılıp kapanması sırasında islenmeyen kazalarla karşılaşmamak için yaylı menteşe mekanizmalarından kaçınmak gerekiyor. Ayrıca sandıkların tekerlekli olması do kullanım ve temizlik açısından rahatlık sağlar Oyuncak seçiminde ise keşfetmeye yönelik olanlar ya da piyano, gitar gibi enstrümanlar ilgilerini çeker Çocuğunuzun televizyon izlemesine belli ölçülerde izin vermelisiniz. İki yaşındaki bir çocuk için bu zaman günde yarım saatken, iki yasından sonra ise günde bir saati geçmemelidir.