2012’nin Moda Rengi

2012 yılının teması ve renkleri belirlendi. Buna göre yılın rengi mercan kırmızısı yılın teması ise ‘Olasılıklar’. Bu yıl alımlı renklerin yerini pastel tonlar alırken zarif, dengeli ve keskin ifadeler de hem mobilyaya hem de duvarlara yansıyacak
AkzoNobel grubunun bünyesindeki Marshall Boya, 2012’nin temasını ve renklerini belirledi. Çalışmaya göre yılın teması ‘Olasılıklar’, yılın rengi de mercan kırmızısı oldu. 2011’deki net, ferah, canlı ve alımlı renkler ile oyuncu ve pastel tonlar, 2012’de yerini, zarif dengeli ve keskin ifadelere bırakıyor. 2012, iyimserliğin hüküm sürdüğü bir yıl oluyor. 2012’deki renk geçişleri, birbirini tamamlayan zarif, dingin, pastel renkler ile şık nötr ve keskin parlak renklerde anlam buluyor.

* Ateşli, gizemli, lezzetli kırmızılar: Makaron ve olmuş meyve tonları bu palette baskın olup, yoğun erik rengi atmosferi belirlerken, yaban mersini kırmızısı mekana şaşırtıcı bir görünüm katıyor
* Topraksı, endüstriyel, hiptonik turuncular: Sıcak ve soğuğu bir araya getiren bu paletteki renk tonları, zinde ile neredeyse nötr, ağır ve erkeksi bir dokunuş katan paslı tonlar ile hakiki yoğun turuncunun aşırı gerçekçi niteliği arasında farklılık gösteriyor.
* Baharatlı, bronz tenli, egzotik sarılar: Koyu sarı, hardal ve kremsi renklerden oluşan bu zarif palet, parlak limon ve sentetik sarı tonları ile rekabet ediyor.
* Botanik, körpe, doğal yeşiller: Bu yeşillerde ayrı bir tazelik ifade buluyor. Huzur verici orman tonları, körpe bahar yeşilleri, tozlu Asya pastelleri ve sıcak zeytin yeşilleri karışımı bir renk paleti.
* Gizemli, klasik, kişisel maviler: Esrarengiz derin okyanus tonları, çok derin zifiri gece seması, Cape Cod’un sayfiye evlerini, Wedgwood porselenini ve ördek yumurtası görüntülerini çağrıştıran uçuk kireç mavileri gibi mavinin pek çok tonu bu renk paletinde yer alıyor.
* Loş, buğulu, gizemli morlar: Doğanın sessiz, gölgeli köşelerinde beliren renkler gibi bu renk paletindeki morlar da orman meyvelerinin, fırtınalı gökyüzü ve gece ile gündüzü ve gerçek ile hayali birleştiren dünyalar arasındaki garip boyutların tonlarını çağrıştırıyor.