10 Muhteşem Yeraltı Evi

Gökdelenlerde yaşamak isteyenler kadar daha güvenli veya daha ekolojik olduğunu düşündüğü için yer altında yaşamak isteyenlerde var. Bu durum ortaya ilginç yapıların çıkmasına neden oluyor.

1- Yeraltı Ekolojik Ev

casa_gary_neville_project3

İngiliz futbol yıldızı Gary Neville için Make Architects tarafından tasarlanan bu yapı, 736 metrekare alanda inşa edilmiş. Yapı tasarlanırken minimum enerji tüketimi yapının ana amaçlarından biri.

casa_gary_neville_project casa_gary_neville_project2 casa_gary_neville_project1 casa_gary_neville_project4 casa_gary_neville_project5

2- Eliptik şekli ve Alp manzaralı Yeraltı evi

underground-home-designs-swiss-mountain underground-home-designs-swiss-mountain1 underground-home-designs-swiss-mountain2 underground-home-designs-swiss-mountain3 underground-home-designs-swiss-mountain4 underground-home-designs-swiss-mountain5 underground-home-designs-swiss-mountain6 underground-home-designs-swiss-mountain7 underground-home-designs-swiss-mountain8 underground-home-designs-swiss-mountain9 underground-home-designs-swiss-mountain10 underground-home-designs-swiss-mountain12

İsviçre’nin Vals bölgesinde yer alan bu yapı Hollanda’lı mimarlar SeARCH and Christian Muller Architects işbirliğinin sonucunda ortaya çıkmış.

Ev temelde bir taş yapı olup yamaca inşa edilmiştir. İki girişi vardır. Bunlardan biri, ana giriş, ikinci bir yakındaki bir ahır ise büyük bir açık eğlence alanlarını ortaya çıkarır ve bir yeraltı yoluna götürür.Dairesel açıklık çok ve bir çok pencere içerir ve aynı zamanda dışarıya doğru manzarası sunarken evin içine bolca ışık girer.

underground-home-designs-swiss-mountain13

3- Woodlyn Park, dünyanın ilk hobbit motel ev.

Hobbit köyü , yer altı evi vs.. düşündüğünüz zaman hayal edilemeyecek şeyler gibi dursa da günümüzde yeraltı yaşamın bir tanımı var ve bir sürü insan da bu yaşam biçimini benimsemiş durumda. Yeni Zelanda’nın kuzeyinde yer alan bu yapı bunun en güzel örneklerinden biridir.

hobbit-motel-design hobbit-motel-design1

4- Batı Galler Preseli dağlarında bir eko-köy.

eco-hpuse-wales

Bu eşsiz topluluk 1993 yılında kuruldu ve birkaç yıl boyunca bir sır olarak kalmıştır.  1998 yılına kadar da kendilerini gizlemeyi başarabildiler.eco-hpuse-wales1

5-

hobbit-underground-house

Yeni Zelanda’nın Matamata bölgesine giderseniz eğer Yüzüklerin Efendisi filmindeki yapılara rastlamanız mümkün.

hobbit-underground-house1 hobbit-underground-house2 hobbit-underground-house3

6- İtalya’da çevre dostu Bella Vista Hotel.

hotel-bella-vista-concept2 hotel-bella-vista-concept3

7- Missouri’de bir mağara ev

festus-01

8- Organik şekilli toprak evler.

earth-house idea-house underground-house

9- Welsh kıyısında Malator evi.

underfround-house-welsh-coast underfround-house-welsh-coast1

10- Kiklad Adaları Aloni Evi.

underground-aloni-house underground-aloni-house1 underground-aloni-house3